En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

La portaveu del Govern, Patrícia Plaja. / Foto: Nico Tomás (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Evitar l'entrada de Catalunya en estat d'emergència per sequera és "gairebé impossible ja". Així ho ha advertit la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, que ha evitat concretar dates.

Ha remarcat que "continuem en situació crítica" per la "tendència decreixent" dels embassaments que depenen del sistema Ter-Llobregat, que es troben al voltant del 17%.

En roda de premsa després del Consell Executiu d'aquest dimecres, Plaja ha assegurat que l'arribada de pluja podria "retardar" la seva vigència, però ha afegit que acabarà entrant en vigor. "Cal que siguem conscients d'on som i on serem", ha alertat en aquest sentit.

D'altra banda, el Govern ha rebut 888 sol·licituds de 704 ens locals per reparar fuites d'aigua i millorar l'eficiència de les xarxes de distribució del territori. Segons el conseller d'Acció Climàtica, David Mascort, les sol·licituds corresponen a actuacions a 719 municipis de tot Catalunya, la majoria dels quals, un total de 562, són municipis de menys de 5.000 habitants.

El titular d'Acció Climàtica detalla que "el Govern està treballant per discernir les sol·licituds que compleixen amb els criteris de la convocatòria com a primer pas per poder resoldre-la".

Entre els 704 ens sol·licitants hi ha ajuntaments, però també entitats com l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), la mancomunitat de Corçà i l'Agrupació d'Entitats Municipals Descentralitzades de Catalunya (EMDs). Les comarques on s'han sol·licitat més subvencions són l'Alt Empordà (70), Osona (50), Berguedà (35), Baix Camp (33), Bages (33) i Vallès Oriental (33).

Vota el número 1

Pel 3 de maig

COL·LABORADORS