En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El ministre d'Agricultura, Luis Planas, ha descartat aquest dilluns que hi pugui haver problemes de subministrament de menjar per les protestes al camp. "L'abastiment alimentari està absolutament assegurat, no hi ha problema", ha dit.

Planas ha afegit que el repte és mantenir la quantitat, la qualitat i preu "raonable" dels productes que arriben als consumidors.

Malgrat reconèixer que la situació del sector no té una "solució fàcil", ha admès que comparteix el 90% les reclamacions dels agricultors. Tanmateix, ha ressaltat que encara no se sap quan començarà a aplicar-se l'eliminació de l'IVA a l'oli d'oliva i ha avisat que aquest aliment seguirà car mentre no s'incrementi la producció.

“Estem en un moment de canvi profund en la forma de funcionar i de produïr, però el més important és escoltar el camp i donar solucions”, ha defensat el ministre. Per a Planas, el govern espanyol ha fet importants pagaments per fer front a aquest moment “particularment complicat” amb protestes que s’han estés des de França fins a Espanya.

"Comprenc que és un moment de preocupació", ha dit el ministre des de la Barcelona Wine Week. Quan falten menys de 24 hores perquè aquestes mobilitzacions arribin a Catalunya, Planas ha assegurat que els pagesos "volen que se'ls escolti i se'ls comprengui" i ha dit que des del govern espanyol "continuaran treballant per un sector estratègic per a l'economia".

Planas ha recordat que divendres ja es va reunir amb diverses organitzacions agràries (Asaja, COAG i UPA) i ha apuntat que l'executiu "treballa per buscar solucions".

Vota el número 1

Pel 3 de maig

COL·LABORADORS