En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Un dels contenidors que s'ha cremat al municipi de Platja d'Aro la matinada de l'11 de febrer. / Foto: Policia Local de Platja d'Aro

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Els fets van passar entre tres quarts d'una de la matinada i dos quarts del passat diumenge 11 de febrer a Platja d'Aro.

El primer dels avisos per la crema de contenidors va ser a tres quarts d'una de la matinada, quan un testimoni va advertir que s'estaven cremant diversos contenidors al carrer de Nostra Senyora del Carme.

Els Bombers i la Policia Local es van desplaçar fins al lloc dels fets per apagar les flames. Quan faltaven cinc minuts per un quart d'una, un veí va trucar als serveis d'emergència per alertar que al carrer de Sant Narcís en la cruïlla amb el carrer de Santa Eliana hi havia un altre contenidor en flames.

Quan es va apagar aquest nou incendi, es va acordar que una dotació dels Bombers es quedés al municipi en previsió de nous focs aquella nit. I vint minuts més tard va arribar una nova trucada per comunicar que hi havia un altre incendi al carrer de Gaziel.

A les dues es va alertar de foc al carrer de Pardines i quan faltaven deu minuts per dos quarts de tres de la matinada van trucar per avisar d'un incendi de contenidors al carrer del Casino de Castell d'Aro.

En aquest últim cas, una patrulla policial va veure com un home d'uns 50 anys amb gorra i una motxilla fugia de la zona amb una bicicleta. La policia el va perseguir però no va poder interceptar-lo. Per això va començar un dispositiu de recerca i minuts més tard, la policia va localitzar l'home a l'avinguda de Castell d'Aro.

En l'escorcoll, la Policia Local va trobar guants amb les puntes dels dits cremats i dos encenedors. A més, els agents van advertir que la roba del sospitós i la motxilla feien una forta olor de cremat.

Mentrestant, la policia va comprovar els moviments que havia fet la bicicleta al llarg de la nit a partir de les imatges que ofereixen les càmeres de vigilància que té el municipi. A partir d'aquests punts, van comprovar que la bicicleta havia fet desplaçaments que corresponien amb les franges horàries i els carrers on s'havien encès els contenidors.

La Policia Local creu que l'home podria estar al darrera dels contenidors cremats la nit del 28 de gener als carrers de Joan Maragall, Onze de Setembre i Sorres.

L'empresa subministradora dels contenidors assegura que la matinada del diumenge es van cremar setze contenidors, cinc estructures i una illa. El valor aproximat és de 30.000 euros. En aquests danys, cal sumar-hi el cost dels 33 contenidors i les seves estructures cremats la nit del 28 de gener, amb un cost de 15.000 euros.

Vota el número 1

Pel 3 de maig

COL·LABORADORS