En directe: La dansa catalana

 Llagostera Ràdio on-line

La unitat de Palamós fent una visita.

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Unitat d'Insuficiència Cardíaca de l'hospital de Palamós fa seguiment remot dels pacients amb un software incorporat als dispositius intracardíacs, i permet descarregar paràmetres i analitzar el risc de descompensacions en diferents nivells.

En cadascun d'aquests nivells s’estableixen quines actuacions cal dur a terme, com trucades per a seguiment i demanar més informació o bé citar una visita presencial urgent.

En total, la Unitat d'insuficiència Cardíaca (UIC) del centre del Baix Empordà atén i realitza el seguiment a més de 300 pacients cada any. El seguiment remot és un més dels mecanismes de què disposa la unitat i se suma a les visites periòdiques a través de consultes externes i les telemàtiques, per fer seguiment farmacològic i el pla de medicació.

Aquest abordatge de pacients amb insuficiència cardíaca evita el reingrés hospitalari d’aquests pacients en molts casos, que es tradueix en una millor qualitat de vida i en una reducció de la mortalitat. A banda, també repercuteix en una major sostenibilitat del sistema.

L'Enric Plaja és un dels set pacients a qui han començat a monitoritzar. Des de mitjans de desembre, dorm cada dia amb un receptor a la seva tauleta de nit. Aquest dispositiu es connecta automàticament a un sensor que permet monitoritzar la seva congestió cardíaca durant les hores nocturnes.

A mitjans d'octubre, li van realitzar un doble bypass pel qual va haver d'estar setmanes ingressat a l'hospital Josep Trueta de Girona. Després de rebre l'alta i per poder controlar i fer un seguiment de la seva recuperació i estat de salut, el dispositiu intracardíac portava un software incorporat que registra i permet descarregar els diferents paràmetres que la UIC de l'hospital de Palamós necessita per realitzar-li un seguiment remot.

Vota el número 1

Pel 3 de maig

COL·LABORADORS