En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

El director de continguts del Fòrum Gastronòmic, Salvador García-Arbós, amb representants de les administracions en la presentació del fòrum. / Foto: Aleix Freixas (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Fòrum Gastronòmic de Girona es farà de l'11 al 13 de març, girarà al voltant de 4 simposis.

Dos d'ells seran per la nova varietat de poma i la cuina de caça, el tercer posarà el focus en el pa i l'últim debatrà sobre els productes de cinquena gamma.

El Fòrum Gastronòmic de Girona arrencarà la desena edició el dilluns de la setmana vinent amb una conversa entre els xefs Paco Pérez i Fina Puigdevall. Els cuiners debatran sobre el pes dels productes de mar i de muntanya en les receptes de cuina tradicional de Girona.

El director de continguts del Fòrum Gastronòmic de Girona, Salvador García-Arbós, recorda que la demarcació gironina compta amb una varietat territorial que permet tenir productes de mar i de muntanya i això acaba repercutint en receptes de cuina que fusionen els dos àmbits.

Per altra banda, al matí es farà un altre dels monogràfics d'aquesta desena edició: el del pa. Hi participarà una de les gironines encarregades de recuperar la qualitat del pa: Anna Bellsolà, que va obrir una fleca a la Barceloneta i ha aconseguit diversos reconeixements per la qualitat del pa. En aquesta sessió, el membre del Gremi de Flequers, Àngel Segarra, presentarà una varietat de blat que està recuperant l'IRTA Mas Badia i com aquest nou tipus de blat es pot treballar per fer-ne pa.

En aquesta primera jornada del fòrum hi haurà un debat sobre les noves generacions de cuiners per conèixer "cap a on va la gastronomia gironina". Els germans Roca tancaran la programació del primer dia.

El dimarts serà el torn del monogràfic sobre el senglar. En ell hi participaran caçadors, tècnics de la Generalitat i un empresari que s'encarrega de processar la carn de senglar per exportar-la. García-Arbós ha recordat que el senglar "és un problema cinegètic" que genera problemes a l'agricultar i al trànsit. Per la seva banda, la directora dels serveis territorials d'Acció Climàtica, Elisabet Rodríguez, ha detallat que la qualitat del senglar gironí és molt bona i molt ben valorada a l'exterior. Per això aposta per "recuperar la cuina de caça" i, d'aquesta manera, resoldre un dels problemes cinegètics que pateix la demarcació. La sessió finalitzarà amb un xuixo fet de senglar que prepararà el xef Joan Roca.

A més, el Fòrum Gastronòmic també acollirà la presentació d'una nova varietat de poma que ha estat investigant l'IRTA de Mas Badia i que es capaç d'aguantar temperatures de fins a 45 graus. Es tracta d'una varietat adaptada al canvi climàtic. A més, alguns cuiners mostraran com preparar receptes amb aquesta varietat per treure'n el màxim profit. A més, Ferran Adrià oferirà una conferència per tancar la programació del segon dia.

El congrés finalitzarà dimecres amb una sessió monogràfica sobre productes de cinquena gamma. La programació es tancarà amb el xef Eduard Xatruch, del restaurant Disfrutar, que mostrarà algunes de les tècniques i innovacions que utilitzen en aquest restaurant.

Vota el número 1

Pel 3 de maig

COL·LABORADORS