En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Els fals sostre que s'ha desprès en un pis de Llagostera. / Foto: Ariadna Reche (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Els veïns del número 12 del carrer Sant Pere al centre de Llagostera han pogut tornar aquest dissabte al migdia a casa, després que l'Ajuntament hagi inspeccionat l'edifici i consideri que "no hi ha perill".

Dotze persones han estat desallotjades preventivament de matinada, quan s'ha desprès un tros de fals sostre a l'habitació d'un pis de la segona planta.

Un dels quatre inquilins, Bully Iatabarr, ha agraït que ningú fos al dormitori on ha baixat la runa perquè, segons ha dit, "si hi hagués hagut algú dormint, hauria mort". La runa encara és sobre el llit. A hores d'ara, i per indicació de l'arquitecte municipal que ha revisat l'immoble, s'estan apuntalant algunes estances de l'edifici per augmentar la seguretat dels veïns.

Segons han informat els Bombers de la Generalitat, l'avís d'aquest sinistre s'ha rebut quan passaven pocs minuts de les dotze de la nit.

Fins al punt de l'accident s'hi han desplaçat cinc dotacions dels Bombers, que han considerat que el pis on s'ha desprès el fals sostre i el del costat precisaven atenció tècnica. Dels trenta veïns evacuats, una vintena han pogut tornar a casa dues hores més tard -els dels pisos inferiors- i dotze han hagut de passat la nit al pavelló municipal.

Aquest dissabte al matí, tal com detallen fonts municipals, l'arquitecte i l'arquitecte tècnic municipals -acompanyats de l'alcalde de Llagostera, Narcís Llinàs- s'han desplaçat fins a l'edifici per efectuar la inspecció tècnica, que ha resultat favorable.

Des de l'Ajuntament expliquen que "no hi ha perill" i que, per això, s'ha permès als inquilins tornar a casa seva. El que sí que s'està fent, com a mesura preventiva, és apuntalar algunes estances del bloc que es consideren més fràgils.

Des de l'Ajuntament expliquen que a banda d'apuntalar l'edifici, ja s'han posat en contacte amb el propietari de l'immoble perquè "prengui mesures perquè l'edifici no es converteixi en un perill per la gent que hi viu". L'edifici és del 1868 i es troba en estat de degradació amb esquerdes a molts pisos.

Vota el número 1

Pel 3 de maig

COL·LABORADORS