En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

El director del Festimams, Fel Faixedas, amb el president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, i el regidor de Cultura, Quim Ayats, en la presentació del festival. / Foto: Festimams

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Al llarg de 4 dies, del 13 i el 16 de juny, la ciutat de Girona es convertirà en la capital de l'humor català gràcies al Festimams.

En aquesta vuitena edició del certamen hi haurà 5 espectacles que per primera vegada es podran veure a Girona.

Es tracta de les actuacions de Judit Martín i Sam S. (dues dones que proposen un espectacle d'improvisació), la nova proposta de Marc Sarrats, el nou espectacle d'Oye Sherman, Txabi Franquesa amb 'Escocía' i Òscar Andreu estrenarà el seu primer monòleg en el marc del festival. De fet, Andreu, serà l'encarregat de tancar el festival el diumenge 16 de juny al Centre Cultural de la Mercè de Girona.

L'humorista Pep Plaza actuarà en l'habitual sopar que es fa maridat amb els productes de Girona Excel·lent. Es tracta d'un àpat a peu dret i amb un aforament màxim de 120 persones al pati de la Casa de Cultura. Plaza presentarà part del seu repertori d'imitacions als comensals.

Per altra banda, el Festimams també comptarà amb les garrotxines de Can Putades, el podcast de La riota, Godai Garcia, Irene Minovas, Raquel Hervàs, i Ester Bertran i Montse Marro.

El director del festival, Fel Faixedas, ha constat que en aquesta edició serà la que hi ha més presència femenina. Malgrat tot, Faixedas ha assegurat que no busquen ser "un festival de quotes", sinó que aquesta programació es deu al fet que el paper de la dona en el món humorístic cada any és més important.

El festival manté els espais de la Casa de Cultura i el Centre Cultural de la Mercè. Però aquest any també s'hi sumaran els de la Fundació Cultural El Foment de Girona arran d'un acord entre el festival i l'entitat. Acolliran tres dels espectacles que es faran en el festival. A més, també s'hi farà la segona edició del concurs de monòlegs 'No es conya!' que es va estrenar l'any passat amb la intenció de donar veu al talent humorístic en català de la ciutat. El premi d'aquesta segona edició del concurs serà participar en el Festimams de l'any vinent.

Les entrades pels espectacles estan entre els 15 i 22 euros, tret del sopar que en costarà 30. Ja es poden comprar a través de la pàgina web del festival.

Vota el número 1

Pel 3 de maig

COL·LABORADORS