En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Les organitzadores del festival Això al poble no li agradarà presenten la segona edició del festival. / Foto: Aleix Freixas (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Els creadors d’arts escèniques de les comarques gironines tenen des de l’any passat un nou aparador on mostrar algunes de les seves propostes més arriscades i alternatives.

Es tracta del festival "Això al poble no li agradarà". Un festival itinerant per diversos punts del territori que aposta per oferir propostes culturals que habitualment es quedar fora del circuit regular.

Ara, el certamen arriba a la segona edició amb onze propostes artístiques que es repartiran en quatre dies de programació: del 30 de maig al 2 de juny. La programació s’ha repartit pensant en crear un recorregut pels diferents espais que hi participen.

D’aquesta manera, Olot serà l’encarregat d’encetar la programació el dijous amb l’espectacle ‘Aspecte global d’una qüestió’ de la companyia Atresbandes. El recorregut seguirà el divendres per Mieres, el bosc de Can Ginebreda de Porqueres, l’auditori de l’Ateneu de Banyoles i el divendres s’acabarà al Teatre Municipal de Girona.

El dissabte serà el torn de Lloret de Mar i Celrà i el diumenge la programació es concentrarà a l’Alt Empordà amb espectacles a la Jonquera, Pontós -que s’estrena en el festival- i Figueres.

Més enllà d’aquesta programació regular, el certamen d’arts vives creix amb espais i companyies i aquest any ha creat els “disseminats”. Seran seus que acolliran espectacles fora del cap de setmana que durarà el festival Això al poble no li agradarà però que per “temàtica i proximitat en el calendari” quadraven per fer-los encaixar.

D’aquesta manera, el primer disseminat serà a Sils el diumenge 12 de maig on els participants podran visitar el domicili de l’artista Monte Isla i posteriorment parlar-hi i dinar-hi. El dissabte 25 de maig el festival es trasllada a Agullana amb una performance que es farà entre les nou del matí i fins les cinc de la tarda.

Després del festival es faran altres disseminats. El 8 de juny Denys Blacker i el Bòlit plantegen una performance itinerant a l’Escullera de la platja de Sant Martí d’Empúries. L’endemà Mieres farà ‘Si no vols pols no vinguis a l’era’ a l’espai Nyamnyam. Una setmana més tard, el dissabte 14 de juny, Ultramort plantejarà un laboratori de dansa en què el públic podrà participar activament del resultat final.

La directora del Teatre Municipal de Girona, Elena Carmona, ha detallat que el festival no compta amb una direcció unipersonal, sinó que compta amb “dinou coorganitzadors” que consensuen les decisions. Ara, s’obren a nous agents i creadors que vulguin sumar-se a la organització a partir del curs vinent.

Aquest any, el festival repeteix la organització de busos que permetran al públic anar seguint les propostes arreu del territori gironí. També posaran a la venda abonaments per veure diferents espectacles a un preu reduït.

Això al poble no li agradarà compta amb un pressupost de 65.000 euros, la meitat d’ells prové dels organitzadors. L’altra meitat es reparteix amb les aportacions que fa el Departament de Cultura i la Diputació de Girona.

Vota el número 1

Pel 3 de maig

COL·LABORADORS