En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Ajuntament de Girona ha decidit tancar aquesta setmana les escomeses que subministren aigua a les piscines privades i als jardins de més de 300 metres quadrats de la ciutat.

La mesura s'emmarca en el Pla d'Emergència per Sequera i es fa amb la voluntat d'estalviar aigua, atesa la crisi hídrica actual. La decisió ja s'ha notificat als habitatges als quals s'aplicarà.

Des del consistori assenyalen que és una acció presa en el marc del Comitè Municipal d'Emergència per Sequera, del qual formen part tècnics municipals de diferents àrees de l'Ajuntament de Girona i que està presidit per l'alcalde, Lluc Salellas.

D'altra banda, també s'adverteix de la prohibició d'omplir les piscines a aquelles persones que sol·liciten construir-ne de noves.

Per tal de fer efectiva aquesta mesura, l'Ajuntament fa un procés de seguiment i d'inspecció de l'obra i, a banda d'una sèrie de controls aleatoris. En paral·lel, el consistori gironí també recorda que les piscines de qualsevol tipus que siguin de nova construcció han de tenir obligatòriament una escomesa independent.

Un requeriment que també es contempla per al reg d'un jardí o hort no artificial de més de 300 m2. Tal i com assenyala la normative, aquesta escomesa ha d'estar separada i ha de ser independent de de subministrament domèstic.

Es tracta d'un requisit previst en el reglament municipal que es va aprovar a finals del 2022. En concret, la mesura té per objectiu garantir un "ús responsable de l'aigua davant d'escenaris de sequera".

Des de l'Ajuntament argumenten que d'aquesta manera, en situacions com l'actual, es poden tancar les escomeses, tal com es farà aquesta setmana, per garantir el compliment de les restriccions.

La mesura estarà vigent mentre durin les prohibicions d'ompliment i reompliment de piscines amb aigua potable de la xarxa d'abastament i distribució.

Vota el número 1

Pel 3 de maig

COL·LABORADORS