En directe: Top 25 - llista èxits

 Llagostera Ràdio on-line

Al mig, el guanyador de la categoria Adult durant l'entrega dels premis. / Foto: Ajuntament de Llagostera

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Concurs Literari de Sant Jordi de Llagostera ha celebrat enguany la seva 29a edició amb un gran èxit de participació.

A les tres categories (infantil, juvenil i adult) s’han presentat un total de 515 obres.

Els premiats de les categories juvenil i adult ja s’han donat a conèixer en un acte previ a la celebració de la Diada de Sant Jordi, en concret el passat divendres 19 d’abril a la Biblioteca Julià Cutiller.

Pel que fa a la categoria juvenil, amb 49 participants, a l’apartat A la guanyadora ha estat la Queralt Sevilla Badosa amb l’obra “Ja he begut oli”. A l’apartat B la vencedora ha estat la Bruna Raluy Vila amb “La discussió”. I a l’apartat C ha quedat desert.

Les dues guanyadores han rebut un val per valor de 150€ per comprar llibres.

I a la categoria Adult, hi ha hagut la participació de 25 obres i amb un premi dotat amb 600€. Aquest 2024 el guanyador ha estat l’Alfred Barrau i Güill amb l’obra “Epíleg”.

Després de l’entrega dels premis d’aquestes dues categories, els assistents van poder gaudir d’un espectacle teatral dirigit per Jordi Casanovas i amb la interpretació de Mercè Pons i Meritxell Yanes “Llibràlegs V”.

D'altra banda, la categoria Infantil els guanyadors i guanyadores s'han donat a conèixer aquest dimarts 23 d'abril a la plaça Catalunya dins dels actes de Sant Jordi, juntament amb els premiats del Concurs de Punts de Llibre.

A la categoria infantil es van presentar un total de 441 treballs i els guanyadors s'han emportat un diploma i un lot de llibres.

Pel que fa a la categoria A, en l'especialitat de conte il·lustrat, la guanyadora ha estat la Isona Castilla Collell amb l'obra "Mirar i no menjar?". A la categoria B en l'especialitat de conte il·lustrat el guanyador ha estat en Biel Juanola de la Mano amb l'obra "Les gallines Turuleta". A la categoria B en l'especialitat de conte la guanyadora ha estat Edna Mas Labarta amb l'obra "Magdalenes de contes". I a la categoria C i en especialitat de poesia el guanyador ha estat en Gustavo Nogueira de Azevedo amb l'obra "L'amor de mare".

En el Concurs de Punts de Llibre, en total hi ha hagut 531 participants i els guardonats han rebut un trimestre gratuït a l'Escola d'Art Pere Mayol de Llagostera i un lot de llibres. Dels punts guanyadors s'han editat 600 unitats.

Els premiats han estat l'Ingi Briceño Domínguez, la Mar Richart Basart, l'Ona Vilalta Cubarsí i en Gustavo Nogueira de Azevedo.

Les obres guanyadores del Concurs Literari de Sant Jordi i del Concurs de Punts de Llibre es poden consultar a partir d’aquest dimarts 23 d’abril al web de l’Ajuntament de Llagostera.