La regidora Pilar Aliu i els dos alcaldes signant el document d’agermanament. / Foto: Ajuntament de Llagostera

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Llagostera i Almedinilla van acordar agermanar-se el passar mes de juliol en els respectius Plens.

Ara, per formalitzar aquest acord, l’alcalde de Llagostera Fermí Santamaria i la regidora Pilar Aliu, han viatjat fins al municipi d’Almedinilla, on han estat rebuts per l’alcalde Jaime Castillo Pareja i diversos regidors de l’Ajuntament d’aquest municipi de la província de Còrdova.

Santamaria, ha explicat que “amb aquest agermanament s’oficialitza una voluntat expressada de fa molts anys i enforteix els nexes d’unió entre ambdues poblacions”. També ha manifestat que "en moments com els actuals aquest tipus d’actes i agermanamens entre pobles i cultures tenen més sentit que mai."

Durant la visita, que es va realitzar aquest passat cap de setmana, es va regalar un quadre del pintor llagosterenc Josep Mayol on hi figura un paisatge de Llagostera. El quadre estarà exposat a les dependències municipals d’Almedinilla.

D’altra banda, en el propers dies es col·locaran uns rètols informant de l’agermanament a les entrades del municipi.

L’any 1951 va arribar a Llagostera el primer almedinillen i des d’aleshores fins als anys 70, Llagostera ha estat destí de moltes famílies d’aquesta localitat cordovesa per fer la seva vida i formar una família.

L’any 1993, quan va tenir lloc el viatge d’una representació de Llagostera a Almedinilla, en el padró municipal hi havia un 12 % d’habitants nascuts o descendents d’Almedinilla. Actualment consten en el padró d’habitants 138 persones nascudes a Almedinilla.

Les relacions d’amistat que uneixen els municipis d’Almedinilla i de Llagostera s’han materialitzat en unes trobades sòcioculturals, la primera l’any 1985, la segona l’any 1992, una altra l’any 1993 i la darrera aquest mateix any, durant la qual els representants dels dos consistoris varen acordar donar formalitat d’agermanament a aquesta relació històrica.

En directe

 

Vota el número 1

Pel 3 abril

COL·LABORADORS