En directe: La dansa catalana - REPETICIÓ

 Llagostera Ràdio on-line

La reunió del jurat dels premis Generalitat Girona. / Foto: Delegació del Govern a Girona

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El jurat, format per deu persones, es va reunir aquest dimarts per fer una primera valoració dels candidats i va celebrar l'elevat volum de sol·licituds així com el seu nivell.

En total, als premis Generalitat Girona, s'han han presentat 84 candidatures que opten a 3 categories.

32 al Premi Josep Irla Bosch, de reconeixement a persones per la seva trajectòria rellevant i destacables professional o vital; 30 al Premi Aurora Bertrana Soler, al projecte social que fomenti l'equitat i la igualtat; i 22 al Premi Isabel Vila Pujol, a la iniciativa empresarial que hagi destacat per fomentar una economia innovadora, verda i de responsabilitat social a la demarcació.

La delegada del Govern a Girona, Laia Cañigueral, remarca la "diversitat de perfils i la rellevància dels seus respectius àmbits". Tot plegat, assegura, "indica l'encert en la creació d'aquest premis per visualitzar iniciatives i projectes destacats de les comarques gironines i alhora generar referents per la resta de la societat".

L’acte de lliurament dels Premis es farà el 28 d’abril, coincidint amb la data que el president Francesc Macià, l’any 1931, va nomenar, Josep Irla com a primer comissari delegat de la Generalitat a Girona, un cop proclamada la II República i la Generalitat va recuperar l’autogovern. La comissaria delegada va ser l’antecedent a l'actual Delegació del Govern.

Els Premis Generalitat Girona neixen amb la voluntat de reconèixer persones, entitats i empreses que hagin destacat pel seu esforç i que hagin contribuït a millorar la demarcació. Bé sigui des de l'àmbit professional, bé sigui per la seva implicació en el teixit associatiu, cívic, cultural o esportiu.

El guardó que s'entregarà -els premis no tenen dotació econòmica- serà una reproducció de l'escultura 'Tors de Venus' d'Arístides Maillol, que la Generalitat va comprar el 2010 i que presideix el passatge que porta el nom de l'artista a la Delegació del Govern a Girona.

Vota el número 1

Pel 3 de maig

COL·LABORADORS