En directe: Hot dance 80 - REPETICIÓ

 Llagostera Ràdio on-line

El regidor de Salut, Xavier Aldeguer, la portaveu de l'Associació Cultural i Esportiva Bombers de Girona, Maria Casanova; el regidor de Cultura, Quim Ayats i la presidenta de la Fundació Oncolliga Girona, Paqui Badosa. / Foto: Ajuntament de Girona

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Fundació Oncolliga Girona i l'Associació Cultural i Esportiva Bombers de Girona organitzen conjuntament i per primera vegada la Cursa Solidària Bombers de Girona, amb a lema 'Apaguem el càncer'.

Es durà a terme a la ciutat de Girona el 17 de setembre. L'objectiu és recaptar fons per ajudar les persones afectades per la malaltia i els seus familiars a través dels serveis que ofereix l'Oncolliga.

La iniciativa s'ha presentat aquest divendres, en la qual han participat el tinent d'alcaldia i regidor de Cultura de l'Ajuntament de Girona, Quim Ayats; el tinent d'alcaldia i regidor de Talent, Innovació, Salut i Comunitat, Xavier Aldeguer; la presidenta de la Fundació Oncolliga Girona, Paqui Badosa, i la portaveu de l'Associació Cultural i Esportiva Bombers de Girona, Maria Casanova.

"L'esport és salut i és molt positiu l'impuls d'iniciatives encaminades al foment de l'activitat física", ha assegurat el tinent d'alcaldia i regidor de Cultura, Quim Ayats, que ha subratllat que "l'esport , la salut i la solidaritat són elements claus, pilars fonamentals, de la Girona del present però també del futur".

Per la seva banda, el tinent d'alcaldia i regidor de Talent, Innovació, Salut i Comunitat, Xavier Aldeguer, ha destacat que la iniciativa "és un exemple més de la solidaritat dels gironins i gironines en benefici de la millora en el maneig i tractament del càncer a les nostres comarques".

A més, Aldeguer ha afegit que "no és un fet aïllat o casual, és fruit d'una tasca ingent i sense aturador que duu a terme des de fa molts anys la Fundació Oncolliga Girona", a qui ha volgut felicitar per "l'èxit de les seves propostes solidàries".

Des de la Fundació Oncolliga Girona, la seva presidenta Paqui Badosa ha afirmat que són "una entitat molt activa en l'àmbit esportiu" que organitza "tota mena de curses solidàries a molts punts de les comarques", però ha destacat que "no n'hi havia cap d'emblemàtica a Girona ciutat".

Badosa ha detallat que "atès que el calendari esportiu de Girona ja està molt atapeït", van pensar que "una bona opció seria unir esforços" per tirar endavant una cursa que ja existia, com era la Cursa Solidària Bombers de Girona. "Els vam plantejar la idea i va ser molt fàcil posar-nos d'acord per fer realitat aquesta edició amb el lema 'Apaguem el càncer'", ha indicat.

Per últim, la portaveu de l'Associació Cultural i Esportiva Bombers de Girona, Maria Casanova, ha recordat que aquesta serà la 14a edició de la Cursa Solidària Bombers de Girona, "una cursa plenament consolidada dins del calendari de curses populars de les comarques gironines". "És una cursa que va néixer el 2008 per iniciativa de Lluís Baena, bomber de Girona, per fer un homenatge a Jaume Rivera, un altre bomber de Girona que patia una malaltia degenerativa", ha explicat Casanova, que ha afegit que a partir de la tercera edició, l'any 2010, "la cursa va girar cap a un caire solidari i s'hi van introduir les curses infantils".

L'espai de La Copa serà el punt neuràlgic de la cursa, on hi haurà la sortida, l'arribada, l'avituallament final i diverses paradetes solidàries. A dos quarts de deu del matí començaran les curses infantils de 300 metres (4-6 anys), 600 metres (7-9 anys) i 1.200 metres (10-12 anys). Tots els recorreguts de les curses infantils seran per l'interior de la Devesa.

Tot seguit, a les deu del matí prendran la sortida les persones participants en les curses de 5 i 10 quilòmetres, dos recorreguts circulars amb molt poc desnivell que resseguiran les ribes del Ter. Com a novetat, a la cursa de 5 quilòmetres hi correran també bombers i bomberes amb el seu equip d'intervenció (EPI) i l'equip de respiració autònoma (ERA).

Les inscripcions a la cursa ja es poden realitzar en línia al web cursabombersgirona.cat i la recaptació es destinarà íntegrament a l'ajuda a la persona malalta de càncer i als seus familiars, a través dels serveis assistencials que ofereix la Fundació Oncolliga Girona. El preu de la inscripció per adults serà de deu euros sense xip i dotze euros amb xip. Per a les curses infantils (fins a 12 anys), el preu d'inscripció és de cinc euros i també hi ha l'opció del dorsal solidari (cinc euros).

Totes les persones participants que s'inscriguin abans del 4 de setembre tindran una samarreta commemorativa de regal, i a partir d'aquesta data rebran una bossa. També hi haurà obsequis per a les curses infantils i trofeus pels podis.

Els dorsals es podran recollir el divendres 15 de setembre de cinc a vuit de la tarda al Parc de Bombers de Girona; el dissabte 16, a la Copa també de cinc a vuit de la tarda, i el mateix dia de la cursa, dos quarts de vuit a les nou del matí.

Aquesta serà la 14a edició de la Cursa Solidària Bombers de Girona, que en els darrers anys ha realitzat donacions a diverses entitats. Aquest any, per primera vegada, s'organitza en col·laboració amb la Fundació Oncolliga.

Vota el número 1

Pel 3 de maig

COL·LABORADORS