En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Una imatge de l'informe econòmic de la Diputació. / Foto: Diputació de Girona

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'impacte negatiu i la crisi que va generar la pandèmia en l'economia gironina ha quedat enrere. Així ho constata l''Informe Territorial de la Demarcació de Girona'.

El document constata que "revifalla" durant el 2022 i que els nivells d'atur i ocupació han retornat a nivells d'abans de la pandèmia. En aquest sentit, l'estudi detalla que el nombre d'empreses ha crescut un 1,1% respecte del 2021 i que ja sumen 27.821.

També s'han vist reforçats tots els sectors, especialment el de la construcció, que ha crescut un 2,3%. El de serveis, en canvi, que engloba la majoria d'empreses (21.280) ha crescut un 1,1%.

En relació a això, es van generar més llocs de treball en tots els grans sectors d’activitat econòmica a excepció de l’agricultura, que va patir un retrocés del 0,5 %. Els llocs de treball es van incrementar sobretot en la construcció (4,5 %), la indústria (3,6 %) i els serveis (2,1 %).

El nombre de persones aturades registrades a les oficines del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) de la demarcació va disminuir en 3.533 persones el 2022 (un -9,9 %) en relació amb l’any anterior. Aquest descens tan significatiu permet situar-se en els paràmetres del 2008, amb 32.230 aturats i una taxa d'atur registrada del 8,7 % a les comarques gironines.

Les dades confirmen, doncs, que es va continuar creant ocupació, amb un total de 328.020 afiliats a la demarcació, que van representar un 2,4 % més que durant l'any anterior. Especialment significatiu va ser el creixement del nombre d'afiliacions en la franja d’edat de menors de 30 anys, amb un salt del 5,1 % respecte del 2021.

El vicepresident primer i diputat de Promoció i Desenvolupament Econòmic Local de la Diputació de Girona, Pau Presas, destaca que és una "molt bona notícia" que l'economia gironina hagi recuperat "l’embranzida i segueixi enfortint-se any rere any". "Diu molt del teixit empresarial de la demarcació, dels agents econòmics i de les organitzacions que els donen suport", afegeix.

Vota el número 1

Pel 3 de maig

COL·LABORADORS