En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Efectius dels Bombers a la zona de Correus de Girona. / Foto: Gerard Vilà (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Els Mossos d'Esquadra han identificat part del grup de persones que ahir dimarts a la tarda van ruixar amb gas pebre l'oficina de Correus de Girona i una hamburgueseria de la ciutat.

Els investigadors, però, encara treballen per saber qui va ser l'autor material dels fets que va obligar a desallotjar les oficines de Correus i que va mobilitzar la unitat del Grup d'Intervenció Tecnològica (GRIT) dels Bombers i l'equip dels Tedax dels Mossos d'Esquadra, especialitzat en la desactivació d'explosius.

Les identificacions s'han produït gràcies a testimonis que estaven a la zona dels fets i a les càmeres de vigilància. L'oficina de Correus es va desallotjar quan almenys una dotzena de persones van tenir símptomes de tos.

L'incident es va produir cap a les 6 de la tarda una persona va trucar a Emergències i va alertar que tenia dificultats respiratòries. Es van haver d'atendre més d'una desena de persones per problemes respiratoris greus i es van haver de desallotjar les instal·lacions.

Unes hores més tard es va produir un acció similar en una hamburgueseria.

L'alcalde de Girona, Lluc Salellas, lamenta la bretolada amb gas pebre a les oficines de Correus i diu que cal trobar els "mecanismes" per treballar amb els joves i evitar que facin accions com aquesta. "De bromes tothom en pot fer però han de ser bromes que no tinguin una repercussió d'aquest abast", assegura l'alcalde.

En aquest sentit, diu que el desplegament d'aquest dimarts, amb la unitat de risc químic dels Bombers i els Tedax dels Mossos, suposa una despesa "totalment injustificada". "M'agradaria que trobéssim les maneres perquè els joves d'aquesta ciutat i de l'entorn tinguin els canals d'informació i educació que els permetin, abans de fer una acció com aquesta, reflexionar i no arribar a fer-la", insisteix.

Vota el número 1

Pel 3 de maig

COL·LABORADORS