En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Vista aèria de les instal·lacions de l'antiga Ràdio Liberty. / Foto: Google Maps

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

SOS Costa Brava, Salvem la Platja de Pals i el Cercle Català d'Història reclamen una actuació de recuperació "immediata" del patrimoni arqueològic, arquitectònic, històric i natural del complex de Ràdio Liberty.

Consideren, es troba en un estat d'abandonament "alarmant". També demanen que es protegeixin els hàbitats dunars i aiguamolls per "preservar la fauna i flora en perill d'extinció, com l'Stachys marítima i el corriol camanegre".

Els ecologistes denuncien que "el protocol d'actuació acordat el 2007 entre el Ministeri i els departaments de Cultura i Acció Climàtica no s'ha complert" perquè "no s'ha preservat ni el jaciment arqueològic, ni el patrimoni arquitectònic, ni els hàbitats dunars". I defensen que situació actual "obliga a una primera fase d'actuació urgent" per part d'aquestes administracions.

A més, també reclamen que cal "implementar mesures de vigilància i control d'accés" per protegir el risc de perdre valors ambientals i patrimonials. Ràdio Liberty ocupa 33 hectàrees dins del parc natural del Montgrí, les illes Medes i el Baix Ter.

Per això, demanen a la Direcció dels Serveis Territorials de Cultura de Girona que es "rehabilitin les edificacions per convertir-les en un nou centre d'interpretació de la Guerra Freda".

La reclamació aposta per mantenir l'edificació central de les antigues oficines de Ràdio Liberty i museïtzar-la per explicar la fauna i flora del Parc Natural, així com la història del complex i la Guerra Freda i els jaciments arqueològics de la vila marinera i la Torre Mora a la Platja de Pals.

 

Vota el número 1

Pel 3 de maig

COL·LABORADORS