En directe: La formula

 Llagostera Ràdio on-line

El director del Festival de Cinema de Girona, Lluís Valentí, amb el director Adam Ethan Crow i altres autoritats en la presentació del festival. / Foto: Festival de Cinema de Girona

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Aquest dimarts arrenca la 35a edició del Festival de Cinema de Girona. Ho farà a les escales de Sant Martí, que serà l'escenari escollit per a la catifa vermella del certamen cinematogràfic.

A continuació, l'auditori de Josep Irla a la Delegació del Govern es projectarà la pel·lícula 'Warhol' que donarà el tret de sortida oficial al festival.

A partir d'aquí, el públic podrà gaudir d'un centenar de projeccions en espais com la Casa de Cultura o el palau de Caramany, que tindrà dues sales de projecció. De tota manera, totes les obres seleccionades es podran veure de forma gratuïta a través d'una plataforma virtual que el festival estrena enguany. Allà hi haurà les 455 obres seleccionades, l'edició amb més participants seleccionats.

Els organitzadors han anunciat que han rebut 1.597 llargmetratges, curts, documentals, dibuixos animats, videoclips i webseries. Els participants provenen de prop d'un centenar de països diferents.

El director del certamen, Lluís Valentí, ha explicat que aquest any han reprogramat tot el festival "en tres setmanes" perquè no tenien a punt la seu principal del certamen: la sala Odeon.

Com que les obres no han acabat a temps, els organitzadors han optat per buscar espais alternatius i convidar al públic a seguir les projeccions des de la 'Sala streaming', que és la nova plataforma virtual que estrena el festival.

Aquest dilluns al matí s'ha presentat la 35a edició del festival, que s'allargarà fins el diumenge 12 de novembre. En la roda de premsa hi ha participat el director de la pel·lícula 'Warhol', Adam Ethan Crow, qui ha avançat que està treballant en dos projectes cinematogràfics nous.

Aprofitant l'estada a Girona, Ethan Crow ha assegurat que localitzarà espais a la ciutat per convertir-los en escenaris de les noves pel·lícules.

Vota el número 1

Pel 3 de maig

COL·LABORADORS