En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Una de les pistoles carregades que els Mossos d'Esquadra i la Policia Nacional van trobar a la motxilla d'un dels tres detinguts. / Foto: Mossos d'Esquadra i Policia Nacional

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Els Mossos d'Esquadra i la Policia Nacional van detenir a Llagostera el 25 d’octubre a 3 homes com a presumptes autors d'un delicte de tinença d’armes, contra la salut pública i defraudació de fluid elèctric.

Els mossos de la comissaria de Girona i el Cos Nacional de Policia van tenir coneixement de l’existència d’un cultiu de marihuana en una nau industrial, concretament en un antic centre de jardineria situat al terme municipal de Llagostera.

Els dos cossos policials al rebre la informació van iniciar una investigació conjunta i coordinada. Mentre estaven fent comprovacions van localitzar 4 homes en aquesta nau. Es dona la circumstància que un d’ells estava instal·lant càmeres de videovigilància al voltant de la finca i un altre reparava una porta d’accés a la zona de darrere de l’edifici.

Quan els homes van veure als policies van fugir corrents. Els agents van interceptar i detenir a 3 d’ells, però un quart va poder escapar. Dins de la motxilla que portava un dels detinguts es van localitzar tres pistoles municionades.

Els agents van comprovar que dins la nau hi havia un cultiu de plantes de marihuana amb un avançat estat de creixement.

El matí del 26 d’octubre es va dur a terme la inspecció conjunta per part dels dos cossos policials de l’empresa destinada anteriorment a l’activitat de jardineria industrial. Com a resultat es van intervenir en dues sales situades dins de l’edifici i en un hivernacle exterior un total de 1.392 plantes de marihuana i 1.935 grams de cabdells.

Segons estimacions de l’Oficina Central Nacional d’Estupefaents del Ministeri de l’Interior la droga intervinguda estaria valorada en el mercat il·lícit en 220.000 euros.

Durant la inspecció també es va localitzar i desmantellar l’estructura necessària per dur a terme l’activitat com ara 120 focus amb transformador, 30 ventiladors, 3 extractors i 2 equips d'aire condicionat. A més, es va comprovar que l’edifici presentava la connexió a la xarxa elèctrica manipulada.

La investigació no es dona per tancada i no es descarten futures detencions relacionades amb el cas.

Els detinguts, d’edats compreses entre 24 i 40 anys i amb antecedents, van passar el dia 28 d‘octubre a disposició el jutjat en funcions de guàrdia de Girona va enviar a presó a 2 dels 3 detinguts.

Vota el número 1

Pel 3 de maig

COL·LABORADORS