En directe: La formula - REPETICIÓ

 Llagostera Ràdio on-line

D'esquenes, a esquerra i dreta, els dos acusats d'agredir sexualment una turista a Lloret de Mar. / Foto: Marina López (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Audiència de Girona ha jutjat aquest dilluns dos acusats que s'enfronten a 15 anys de presó cadascun per una agressió sexual múltiple a una turista en un apartament de Lloret de Mar la nit del 30 de juliol del 2015.

La fiscalia els acusa de dos delictes d'agressió sexual, un delicte lleu de furt i un delicte lleu de coaccions.

La víctima, d'origen alemany, ha declarat al judici per videoconferència. Segons ha explicat, el juliol del 2015 estava passant uns dies de vacances amb la família a Lloret de Mar i que cap a les deu de la nit del dia 30 va anar a una discoteca. Allà, es va trobar amb els acusats.

La noia, que en el moment dels fets tenia 16 anys, ha concretat que els dos joves se li van asseure al costat i que un d'ells li va posar una mà a la cama. Això la va fer sentir incòmode perquè li va semblar un gest "desagradable". Per això, va sortir de la discoteca.

La víctima ha relatat que, un cop a fora del local, els joves la van amenaçar amb fer-li mal i agredir-la amb un ganivet si no els acompanyava a l'apartament: "Hi vaig anar perquè tenia por que em passés alguna cosa". Quan van arribar al pis, ha explicat que la van obligar a beure whisky i un dels processat la va llançar sobre el llit i la va intentar despullar mentre l'altre feia fotos amb el seu telèfon mòbil. "Em vaig resistir i no va poder", ha dit.

Després, un d'ells la va obligar a fer-li una fel·lació. La víctima ha declarat que l'altre acusat també ho va intentar però no va poder. La noia ha relatat que, després d'agredir-la sexualment i quan es disposava a marxar de l'apartament, es va adonar que no tenia el mòbil i va reclamar als processats que li tornessin. Aleshores els nois li van demanar diners a canvi: "Em van dir que si em mantenia tranquil·la i silenciosa, me'l tornarien quan estiguéssim a fora del pis però que, si no ho feia, em matarien".

Ja a l'exterior, la víctima va poder demanar ajuda i interposar denúncia. D'entrada va dir als Mossos d'Esquadra que li havien robat el mòbil i no va dir res de les agressions sexuals. Al judici ha exposat que ho va fer perquè hi havia el seu pare davant durant la declaració i no es va atrevir a confessar la veritat fins després.

La versió dels acusats, que han declarat al final del judici, és que van mantenir relacions sexuals voluntàries amb la víctima i apunten que la noia els va denunciar perquè li van robar el mòbil. Un dels processats ha dit que té "llacunes" de la nit perquè va beure molt alcohol i, tot i recordar que es va fer petons amb la menor, no sap si li va fer una fel·lació: "No ho puc excloure".

L'altre acusat ha afirmat que "tot va ser consentit". De fet, ha reconegut que li van sostreure el telèfon i que el van utilitzar per fer alguna fotografia. "L'única discussió que hi va haver va ser pel mòbil, aleshores la vam empentar per fer-la sortir de l'apartament perquè nosaltres volíem tornar a la festa", ha declarat.

Les defenses demanen l'absolució en relació a les agressions sexuals i al·leguen que els delictes lleus, pels quals es poden enfrontar a multes, han prescrit.

El judici ha quedat vist per a sentència.

Vota el número 1

Pel 3 de maig

COL·LABORADORS