En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha anunciat aquest dijous que el seu executiu introduirà modificacions per evitar l'alta sinistralitat entre els conductors de moto.

Entre altres, introduirà un curs obligatori per als usuaris de motocicletes i ciclomotors de fins a 125 centímetres cúbics que fins ara podien conduir només amb el carnet de cotxe i amb 3 anys d'experiència.

Segons Marlaska, a partir de "pròximes dates" s'exigirà a aquests conductors que facin aquest curs.

També s'imposarà l'ús de casc integral i guants homologats als motoristes que circulin per carretera. A més, el Ministeri recomana l'ús d'airbag individual per a tots els motoristes d'alta cilindrada.

Marlaska ha fet l'anunci durant la presentació del balanç de sinistralitat a la carretera del 2023. Segons el ministre el 42% dels accidents són fruit d'una sortida de la via i bona part d'aquests no són conseqüència de l'excés de velocitat, l'ús de drogues i alcohol i el mòbil, sinó per la somnolència, que és "un problema de salut pública" a l'Estat, on els ciutadans dormen un 10% menys que la mitjana europea.

En tot cas, hi ha 60.000 condemnes anuals per conduir sota els efectes de les drogues i l'alcohol, i per aquest motiu el ministre ha anunciat que s'incrementaran en un 10% els controls a les carreteres.

Marlaska també ha anunciat que el seu executiu iniciarà un estudi per establir normes a la conducció automatitzada ni regularà la conducció acompanyada per a menors de 16 anys en cotxes, mai en camions.

Vota el número 1

Pel 24 de maig

COL·LABORADORS