En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

El conseller d'Acció Climàtica, David Mascort. / Foto: Maria Pratdesaba (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El conseller d'Acció Climàtica, David Mascort, ha assegurat que "farà el possible" per autoritzar el projecte de la dessalinitzadora que compraran els hotelers de Lloret de Mar per poder omplir les piscines aquest estiu.

"Ho fem amb totes les iniciatives del sector privat: analitzar-les, estudiar-les i si és possible, fer-les", ha argumentat el conseller.

Ara bé, Mascort ha avisat que primer han de "rebre la proposta" i "analitzar si legalment i jurídicament es pot fer". En aquest sentit, ha reconegut "els esforços del gremi" per reduir el consum d'aigua a les seves instal·lacions, i ha insistit que el Govern "avaluarà totes les accions que es puguin fer per allargar els recursos".

Mascort s'ha mostrat compromès a estudiar la proposta que aquest dijous va proposar el sector turístic de Lloret de Mar per garantir que les piscines d'hotels, càmpings, apartaments i altres allotjaments estiguin plenes aquest estiu.

La seva proposta és la instal·lació d'una dessaladora mòbil que entrarà en servei d'aquí a tres mesos. El cost és d'1,5 milions d'euros, que pagaran de la seva butxaca els establiments adherits al gremi. El conseller, però, ha reiterat que cal estudiar "com és de factible" legalment i jurídicament.

Vota el número 1

Pel 3 de maig

COL·LABORADORS