En directe: Top 25 - llista èxits

 Llagostera Ràdio on-line

El mosaic dedicat al dol perinatal al Cementiri Municipal de Llagostera. / Foto: Ajuntament de Llagostera

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Les famílies que han viscut la pèrdua d’un nadó durant l’embaràs o en els primers dies després del naixement ja disposen d’un espai de recolliment i record a Llagostera.

En concret, l’espai dedicat al dol perinatal s’ha instal·lat al Cementiri Municipal.

Aquest espai ha variat del projecte inicial, que preveia una font en forma de ventre. Es tracta d’un mosaic on els ocells, fets per alumnes de 4 a 12 anys de l’Escola d’Art Pere Mayol de Llagostera, volen per recollir les llavors que cauen del cel. És una al·legoria a la vida, a recollir les llavors i fer-les volar alt, perquè siguin on siguin, germinin plenes de l’amor de qui les ha engendrat. La font ha estat substituïda per un mosaic que s’ha adaptat perquè tingui el mateix significat.

També s’ha col·locat una placa on hi consta una citació d’un poema de Joan Margarit: “Estimar és un lloc. Perdura en el més profund: és d’on venim. I també el lloc on queda la vida”. De fet el poeta va patir la pèrdua de dues filles, motiu pel qual s’ha escollit aquest escrit.

La inauguració de l’espai dedicat al dol perinatal es va dur a terme el passat dissabte 20 d’abril i on els partits amb representació a l’Ajuntament de Llagostera (Junts, ERC, CUP i PSC) van fer una lectura conjunta del manifest “Trencar el silenci” que les associacions i grups de suport al dol gestacional, perinatal i neonatal de Catalunya i l’Estat van publicar el 15 d’octubre del 2020 amb motiu de la celebració del Dia Internacional de la Mort Gestacional i Perinatal.

L’acte d’inauguració va finalitzar amb la lectura d’un fragment del llibre “Maternitat invisible” de la psicòloga, psicoterapeuta i escriptora, Elisenda Pascual. També es va realitzar una ofrena floral al nou espai.