En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Llagostera Ràdio
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Llagostera Ràdio, des de 1984...

Tot comença al 1983, quan un grup de gent es reuneix en un bar per parlar de nous projectes que puguin dur-se a terme a la vila. Entre ells hi ha en Joan Carles Buhigas, en aquells moments Locutor de Ràdio Sant Feliu, i en Joan Gruart, (ex regidor de l'ajuntament de Llagostera). En aquesta tertúlia surt el tema de crear una Ràdio municipal, que en aquells moments era una cosa molt nova i ningú sabia com podria funcionar, ja que amb prou feines n'hi havia. Finalment la creació d'una emissora és una realitat i es comencen a moure fils per a poder-la muntar.

 

logo vell

Foto: Logo vell de Llagostera Ràdio

 

El primer obstacle va aparèixer ben aviat, i fou el de trobar un local que fos adequat. Es necessitava un espai mitjanament gran i en aquells moments era gairebé impossible. Tot i això es va trobar una solució al problema, Llagostera Ràdio s'instal·laria al C/ Àngel Guimerà, 1. En aquest mateix edifici hi havia la policia, la llar d'avis i la llar d'infants, però quedava una habitació considerablement petita sense utilitzar i va ser destinada per un temps per a posar-hi la Ràdio i veure com funcionava tot aquest projecte. Aquella sala era molt alta i reunia les condicions per fer-hi un pis però com que venien les eleccions autonòmiques van donar una sèrie d'excuses de pressupost, tot per afanyar-se a enllestir les instal·lacions i poder-ho inaugurar el més aviat possible.

Per tal de poder muntar tota la part tècnica, es van demanar cinc pressupostos a diferents cases comercials especialitzades en el muntatge d'emissores. La manca d'experiència en aquest tema, va fer que l'ajuntament tries el pressupost més barat, i com a conseqüència, uns equipaments pràcticament de joguina.

 

emissoravella

Foto: Joan Carles Buhigas als estudis del c/ Àngel Guimerà l'any 1984

Llagostera Ràdio va ser inaugurada el diumenge 8 d'abril del 1984 amb Joan Carles Buhigas com a director. I amb la freqüència provisional de 106.0 megazicles d'FM, i l'any 1987 es dóna una freqüència de banda definitiva, el 105.7 FM (actual punt del dial).

 

inauguracio

Foto: Inauguració de Llagostera Ràdio 08-04-84

Uns anys més tard, la manca d'espai era un fet molt important i es va començar a demanar a l'ajuntament el trasllat de l'emissora, però des del consistori s'anaven donant llargues a aquest assumpte. Molta gent que col·laborava va deixar de fer-ho pel problema de l'espai, ja que era gairebé impossible treballar amb aquelles condicions.

No fou fins al cap de 13 anys que arriba una de les coses més desitjades per la gent de la Ràdio, el trasllat als nous i actuals estudis situats a la part alta del poble, al c/ Sant Pere, 5.

Uns estudis molt més grans, on es disposa d'un locutori, un estudi d'emissió en directe, un estudi de gravació, un magatzem, un despatx i un rebedor. Aquest cop, es canviaren tots els aparells, i s'instal·laren els d'última generació, els quals no tenien res a veure amb els obtinguts al primer any de crear-se l'emissora.

 

estudis

 Foto: Els actuals estudis de Llagostera Ràdio.                              

 Al 1999 es canvia el director, que fins aquell moment havia sigut en Joan Carles Buhigas. El nou director és en Ramon de Arriba. Amb ell arriben nous projectes a l'emissora, com és el de buscar a gent jove que entri a formar part de la Ràdio i es comencin a fer programes més amens per a totes les edats. En aquells moments, Llagostera Ràdio encara era una emissora amb una llicència provisional d'emissió, però al 2002 s'atorga el permís definitiu d'emissió, i per tan a partir d'aquell moment, la Ràdio passà a ser completament legal.

A l'Any 2003 continuen els canvis a l'emissora, l'Enric Sánchez entra a formar part de la direcció de la Ràdio com a co-director.

El 12 d'octubre de 2009, aquesta emissora va rebre el premi Ou de Reig i que dóna l'Ajuntament de Llagostera en reconeixament a una entitat o persona individual per la seva trajectoria dins el municipi. El premi se'ns va otorgar pels 25 anys complerts el mateix 2009 i per tota la trajectoria que hem fet.

L'any 2010 va tornar el record dels 25 anys de Llagostera Ràdio, i és que el col·lectiu de redacció de "El Butlletí" ens va fer entrega el diumenge 25 d'abril d'un guardó honorífic dins l'entrega dels "premis culturals Butlletí 2009" per tota la trajectoria feta durant els nostres primers 25 anys d'història ininterrompuda.

El Butlletí de Llagostera ens va tornar a atorgar un altre guardó honorífic, l'any 2014, en aquest cas per l'emissió en directe del programa esportiu El Marcador "live" durant la Festa Major de Llagostera el 2013.

Una altra data en majúscules dins el calendari de la Ràdio, van ser els 30 anys. Una efemèride que vam celebrar el 2014, amb un espectacle al Teatre del Casino Llagosterenc amb diverses actuacions, tant musicals, de teatre, i màgia, com també la realització del pregó de Festa Major de Llagostera.

D'altra banda, l'any 2014 i juntament amb totes les ràdios i televisions locals de Catalunya adderides a La Xarxa, hem rebut el Premi Nacional de Comunicació en la categoria de Comunicació de Proximitat.

Durant l'any 2015 van arribar nous canvis a l'emissora. Es tracta del canvi de la junta directiva. Ramon de Arriba deixa la direcció de l'emissora i per tant s'inicia una tercera etapa a Llagostera Ràdio. l'Enric Sánchez passa a dirigir Llagostera Ràdio.

Des de la direcció de Llagostera Ràdio, es vol donar les gràcies a totes les persones que durant els anys han anat passant per l'emissora, ja que gràcies a tots ells a dia d'avui segueix més viva que mai.

I no dubteu, si teniu una hora setmanal o més, les portes de la Ràdio estan obertes a qualsevol proposta de programa.

Vota el número 1

Pel 27 de gener

COL·LABORADORS