18
Dim, Maig
40 Articles Nous

En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Dos treballadors collint raïm de la DO Empordà. / Foto: DO Empordà

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La DO Empordà ha tancat una de les millors veremes de la dècada. Els viticultors empordanesos són molt optimistes amb el raïm recollit.

"S'espera que les bones aptituds enològiques repercuteixin en una molt bona qualitat dels vins de l'anyada", segons un comunicat de la DO Empordà.

En xifres absolutes, es pot dir que és una de les millors veremes en deu anys. Concretament, s'han recollit 9,7 milions de quilograms de raïm. Aquesta quantitat representa un augment de 12% respecte la verema del 2017 i un increment del 13% si es compara amb la mitjana dels darrers deu anys.

Els factors que han propiciat aquests bons resultats són les pluges abundants durant la primavera, la bona climatologia a l'estiu i la manca de fenòmens meteorològics o sanitaris que hagin afectat negativament els ceps. Tot plegat explica l'augment de producció d'enguany.

Com ja és habitual, les varietats autòctones han estat les més abundants amb més del 70% de la producció total. Les garnatxes negra, blanca i roja han estat les més majoritàries i representen el 33,9% de tota la producció, mentre que la carinyena o samsó suposa el 18% del total collit aquest any.

Els cellers de la DO Empordà van iniciar la verema a les dates tradicionals, entre mitjans i finals d’agost, i van finalitzar els treballs a finals del mes passat.

Vota el número 1

Pel 21 de maig

COL·LABORADORS