En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Un camp inundat per les darreres pluges a les comarques gironines. / Foto: Aleix Freixas (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Les pluges dels últims dies, juntament amb les que s'han produït en les darreres setmanes, endarreriran la sembra de cereals a les comarques gironines.

El coordinador d'Unió de Pagesos a Girona, Xavier Frigola, diu que ha plogut "sobre terreny mullat" i que això propiciarà que els pagesos no puguin entrar als seus camps durant quinze dies.

"Això provocarà sembres tardanes", remarca. El coordinador del sindicat a Girona també detalla que l'aigua afectarà també la sembra de colze, que enguany serà gairebé un 70% inferior a la de l'any passat.

Malgrat això, Frigola diu que se substituirà per altres cultius com el pèsol. Frigola insisteix, però, que no són efectes greus per a la agricultura de la zona, sobretot perquè molts cultius ja s'han recollit.

Pel què fa a l'oli, el president de la DOP Oli de l'Empordà, Simó Casanovas, diu que els efectes sobre la collita són estructurals de tota la temporada. La sequera de l'estiu sumada a les abundants pluges d'aquesta tardor provocaran un rendiment baix de la collita, que encara no han quantificat.

Casanovas diu això es deu a dos efectes. Per un banda, perquè quan l'oliva posa oli no tenia prou aigua i, per l'altra, les pluges les darrers setmanes han provocat que n'hagi acumulat just quan no tocava. Malgrat això, ha explicat que la tendència es pot revertir d'ara fins al gener perquè a hores d'ara han recollit una tercera part de la collita.

Vota el número 1

Pel 8 de juliol

COL·LABORADORS