En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Espais expositius del Fòrum Gastronòmic a Girona. / Foto: Aleix Freixas (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Més de 25.000 persones han visitat el recinte del Fòrum Gastronòmic que entre diumenge 18 i dimarts 20 de novembre s'ha instal·lat a la ciutat de Girona.

Aquesta xifra de visitants és similar a la de l'any passat quan també es van assolir els 25.000 assistents. Un dels directors de l'esdeveniment, Jaume von Arend, ha destacat que aquesta ha estat una "edició complicada per les condicions climatològiques", en referència a la pluja que va caure al llarg de diumenge.

De fet, von Arend ha assegurat que el primer dia hi havia "gent que trucava dient que no podia arribar" al Fòrum. A més, ha recordat que es van trobar amb un gran nombre de carreteres tallades pels aiguats que dificultaven l'accés del públic al primer dia de la fira.

Per aquest motiu, el codirector ha detallat que "el diumenge vam notar una baixada d'afluència", però s'ha pogut arribar als 25.000 assistents gràcies a les bones dades del dilluns i dimarts. De fet, von Arend ha destacat que el dilluns es va aconseguir el "rècord de públic" de totes les edicions que s'han fet a la ciutat de Girona.

Per altra banda, Jaume von Arend també ha confirmat el nivell de "satisfacció altíssima" dels 250 expositors que han format part del Fòrum Gastronòmic. Per aquest motiu, el codirector ja ha assegurat que "molts ens deien que volien més espai" de cara a l'edició vinent.

A més, les empreses participants a la part d'expositors han destacat "l'ambient singular" que s'hi ha viscut per la "qualitat del públic". De fet, von Arend ha remarcat que els visitants del fòrum són persones "altament qualificades que venen atretes per les activitats" que s'organitzen i després aprofiten per visitar part dels expositors que hi ha.

L'altre dels directors del Fòrum, Pep Palau, ha incidit en què aquest any hi havia "totes les activitats plenes" tot i que "hi havia sis espais que funcionaven de forma simultània".

Aquesta edició del Fòrum Gastronòmic ha tingut el 100% de l'espai expositiu ocupat i moltes de les empreses ja han transmès la voluntat de repetir en la propera edició i augmentar l'espai. De tota manera, von Arend ha avançat que han d'estudiar si volen augmentar o no els metres quadrats que ocupen actualment.

De fet, el director ha afirmat que "ara per ara té la mida perfecta" perquè és "una fira abordable" tenint en compte les complexitats logístiques que hi ha actualment. Aquesta edició, el Fòrum s'ha celebrat entre el Palau de Fires de Girona i el Palau de Congressos i amb una carpa instal·lada a la Devesa, que ha donat més espai expositiu i una altra sala de tallers.

Per això von Arend creu que si amplien l'espai, comportarà instal·lar una nova carpa i això complica la distribució dels espais i els accessos. També porta més problemes en casos de pluja.

L'altre dels directors del Fòrum, Pep Palau, ha assegurat que un any més "el Fòrum Gastronòmic marca el pas i obre camí" dins del món de la cuina. Palau ha destacat que en aquesta edició el Fòrum ha mantingut la seva aposta per "la sostenibilitat", un dels temes que ja s'havia tractat en edicions anteriors i del qual "tothom se'n fa ressò".

Per altra banda, ha recordat que aquest any en la programació ha destacat "el paper de les dones". Palau ha remarcat que "una vegada més hem estat els primers en dir prou" sobre la poca presència de la dona en l'àmbit gastronòmic i per això han intentat buscar més dones sommeliers, enòlogues i cuineres que formessin la programació.

Però Palau ha explicat que més enllà de les activitats previstes, durant el dilluns "per iniciativa pròpia es van reunir un grup de cuineres, periodistes i dones destacades en el món de la cuina" en el recinte del Fòrum Gastronòmic.

Palau i von Arend també han avançat que de cara al 2019 es preparen dues edicions del Fòrum Gastronòmic. La primera d'elles serà a A Coruña (Galícia) el 10, 11 i 12 de març de 2019 i a la tardor, el 10, 11 i 12 de novembre el Fòrum Gastronòmic tornarà a Barcelona. Així mateix, els dos organitzadors també han garantit que el 2020 el Fòrum també es celebrarà a Girona.

Vota el número 1

Pel 26 d'abril

COL·LABORADORS