En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Una part del tram de l'A-2 entre Maçanet i Sils. / Foto: Gemma Tubert (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Foment ha inaugurat el tram desdoblat de l'N-II (A-2) entre Sils i Maçanet de la Selva. El ministre, José Luís Ábalos, ha recordat que en aquest tram, de 2,75 km, s'hi han invertit gairebé 24,5 milions d'euros.

Ábalos ha insistit en les dificultat dels treballs pel què fa a la seva "enginyeria" i també per la necessitat de fer compatible les obres amb la circulació de vehicles durant tot el temps que ha durat l'actuació.

Els treballs en aquest tram van començar a finals de desembre de 2014. Aquell mateix any es va posar en servei el que hi ha entre Sils i Caldes de Malavella.

El ministre ha anunciat que entre els mesos de desembre i gener trauran a licitació les millores pendents entre Vidreres i Tordera, que comptarà amb una inversió de 27 milions d'euros. En aquest tram, el Ministeri va descartar el desdoblament per l'elevat cost.

El tram Medinyà-Orriols estarà enllestit la primavera de 2019. En aquest sentit, des de Foment han recordat que els terrenys d'aquesta zona han patit diversos despreniments "per la climatologia" i que això ha retardat els terminis.

Ábalos també ha insistit que "això no acaba aquí" i que el Ministeri té diverses prioritats a les comarques gironines. Entre elles, el desdoblament de l'N-II al nord fins a la Jonquera, la prolongació de l'A-26 entre Besalú i Cabanelles (que està en projecte i tindrà una inversió estimada de 58 milions d'euros), la variant d'Olot i actuacions per millorar la seguretat a Ordis i Llançà.

El ministre ha assegurat que l'Estat vol incrementar les inversions a Catalunya en matèria d'infraestructures però ha reiterat que cal "un gran pacte", en referència a l'aprovació dels pressupostos.

El tram que s'ha inaugurat ha consistit en la construcció de dues calçades amb tres carrils per sentit entre els enllaços i dos per sentit entre l'enllaç de Sils i el final del tram de connexió amb l'A-2.

També s'han aixecat tres viaductes per salvar el traçat de les rieres dels Pins, el reg Clar i el rec Sorrer. A més, s'han fet treballs de restauració ambiental i d'integració paisatgística en tot l'àmbit d'actuació.

Amb els projectes anunciats, queda pendent el calendari per desdoblar el tram nord fins a la Jonquera, excepte als municipis de Bàscara i Pont de Molins, on s'hi preveuen dues noves variants.

Vota el número 1

Pel 19 d'abril

COL·LABORADORS