Llagostera Ràdio on-line

Treballadors socials amb pancartes de rebuig a l'apunyalament d'una treballadora durant la concentració a l'Ajuntament de Salt. / Foto: Aleix Freixas (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El jutge ha enviat a presó l'home que divendres va apunyalar una treballadora del Consorci de Benestar Social Gironès-Salt.

L'agressor va abordar la víctima, que anava acompanyada d'una altra persona, en ple dia i al mig de la plaça Sant Cugat del municipi. Els Mossos el van detenir poc després.

La dona va ingressar a l'UCI del Trueta amb pronòstic reservat. Segons han informat des del centre, ja ha sortit de l'Unitat de Cures Intensives i evoluciona favorablement.

L'arrestat, de nacionalitat marroquina, tenia antecedents i ja havia estat denunciat i detingut per protagonitzar altres aldarulls al centre obert infantil de Salt com causar desperfectes a l'edifici del centre obert infantil de Salt llençant pedres o a vehicles del personal.

Aquest dilluns al migdia, més d'un centenar de treballadors del Consorci de Benestar Social Gironès-Salt s'han concentrat davant de l'Ajuntament de Salt per protestar i condemnar l'apunyalament de la treballadora de l'ens.

La presidenta del comitè d'empresa, Gemma Martínez, ha denunciat la situació de "vulnerabilitat" dels treballadors socials. Per això el personal ha acordat un seguit de mobilitzacions i aturades durant tota la setmana i que divendres faran un concentració a la seu de la Generalitat a Girona, però que també es farà a les quatre demarcacions catalanes.

Per la seva banda els col·legis professionals de Treball Social, Psicologia, Educadores i Educadors Socials de Catalunya han condemnat en un comunicat l'apunyalament.

A l'escrit, el col·lectiu assegura que en els darrers temps les agressions i amenaces són constants per part de "persones que queden excloses dels ajuts públics o no veuen satisfetes les seves expectatives". "Es repeteixen i n'hem alertat en diverses ocasions als poders polítics", insisteixen. En aquest sentit, denuncien les condicions de "falta de protecció" amb les quals treballen i diuen que cal "analitzar" els factors que poden "desencadenar" actituds agressives. Per això, reclamen "actuacions immediates" a l'administració i es posen a la seva disposició per "treballar conjuntament" les mesures necessàries.

En paral·lel, el Departament d'Afers Socials ja s'ha compromès a elaborar un protocol de riscos per prevenir que es tornin a repetir agressions com aquesta.