Llagostera Ràdio on-line

Foto de família de la presentació del MOT 2019. / Foto: Festival MOT

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La sisena edició del MOT ha convidat autors nacionals i internacionals procedents de les quatre ribes del Mediterrani i d'altres sota la mateixa premissa: tots escriure amb el mateix mar com a rerefons.

Els primers noms confirmats del festival hi ha Alaa Al Aswani, Marcello Fois i Burhan Sönmez; en l'àmbit de la literatura en castellà, María Belmonte i Javier Reverte i, finalment, Carme Riera, Josep Piera, Josep Maria Fonalleras i Adrià Pujol.

El festival se celebrarà del 28 al 30 de març a la sala El Torín d'Olot i del 4 al 6 d'abril a la Biblioteca Carles Rahola de Girona. Com sempre, les converses entre autors i especialistes constituiran el nucli de la programació del festival, que s'estén de dijous a dissabte en dues setmanes consecutives.

A més, els dissabtes al matí hi hauràa el ver-MOT, una trobada més distesa entre tres o quatre autors al voltant d'un vermut. Finalment, completaran el certamen les activitats que s'apleguen sota el paraigua del +MOT, organitzades per entitats i associacions en relació amb el tema del MOT 2019 a cada una de les dues ciutats.

No tots els intercanvis entre les quatre ribes del Mediterrani han estat pacífics però, segons Forcano, "compartim més del que creiem". És per això que el comissari crida a recuperar la "consciència" de pertànyer a una mateixa "joia de viure", a "una rica tradició cultural comuna".

El MOT arriba a la sisena edició, segons els organitzadors, amb un públic més que consolidat. El festival va començar a caminar el 2014 dedicat a la literatura fantàstica i comissariat per David Roas. El 2015, Mita Casacuberta va rellevar Roas i va idear un MOT al voltant del lema "Escriure ciutats". L'any següent, de nou Casacuberta va cliderar un festival dedicat a les vides escrites. El 2017 es va dedicar a la literatura que escrivia el passat. Finalment, l'any passat el fil conductor va ser la literatura de compromís i de l'experiència, amb Josep Ramoneda al capdavant.

El MOT està organitzat per l'Ajuntament de Girona i l'Ajuntament d'Olot amb el suport de la Diputació de Girona i del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.