En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Un dels trams de riera que es vol cobrir a Sant Feliu de Guíxols. / Foto: Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El projecte per canalitzar i cobrir la riera urbana de Sant Amanç, com el tram descobert de la riera del Monestir, està dividit en quatre fases.

L'obra es farà en uns 482 metres de distància dividits en quatre trams.

El primer tram anirà des de la riera del Monestir (actualment coberta fins al mar) fins al carrer de la Mercè amb un cost estimat d'uns 973.000€, el segon, des de de la riera Monestir fins a la confluència, amb un cost de 352.000€, el tercer, que anirà des de la riera de Sant Amanç fins al carrer Llibertat per 701.000€ i finalment el quart que continuarà des de la riera de Sant Amanç fins a l'escola Gaziel. El termini d'execució és de més d'un any.

Entre els treballs previstos hi ha la construcció d'un caixetí de formigó (marcs prefabricats) per cobrir la riera, que passarà a ser un pas de vianants; la substitució de la xarxa de drenatge que actualment passa per sota la llera de les rieres i l'adaptació de la rasant del futur vial amb la dels carrers perpendiculars, entre d'altres actuacions.

A la pràctica, aquesta obra permetrà crear una nova via peatonal al municipi ja que actualment no s'està utilitzant. Aquest espai és intransitable perquè està cobert de vegetació i hi ha el pas de l'aigua. El tram que sí està cobert des de principis del segle XX és el que va del mar fins a la riera del Monestir.

L'alcalde de Sant Feliu de Guíxols, Carles Motas, confia que la primera fase es pugui executar durant el 2020 si bé l'obra no apareixerà en els pressupostos de l'any vinent.

Aquest dijous es portarà el projecte al ple municipal i es preveu que s'aprovi inicialment amb els vots de l'equip de govern, format per TSF, ERC i PSC, que governen amb majoria.

Vota el número 1

Pel 2 de juny

COL·LABORADORS