En directe: El xou de la sostenibilitat

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Ara fa una setmana, els Mossos d'Esquadra van començar a rebre tot un seguit de denúncies per estafa a la ciutat de Girona.

Totes les víctimes asseguraven que havien volgut llogar un pis i que, després de fer-ne una paga i senyal, la suposada propietària s'havia quedat amb els seus diners i no els havia dit res més.

Els Mossos van engegar una investigació i aquest dilluns mateix van detenir l'estafadora. Es tracta d'una noia de 26 anys, veïna de Girona i de nacionalitat paraguaiana. En total, la policia li imputa fins a deu delictes d'estafa.

L'engalipadora sempre feia servir el mateix mètode a l'hora d'ensarronar les víctimes. Contactava amb elles a través de coneguts o de les xarxes socials i els deia que tenia un pis per llogar a bon preu a la ciutat.

Si alguna d'elles se n'interessava, els hi arribava a ensenyar un pis moblat, fent-se'n passar per la propietària, i els demanava que li avancessin una paga i senyal. Els imports oscil·laven entre els 200 i els 600 euros. Quan les víctimes abonaven els diners, l'estafadora desapareixia i no tornava a contactar més amb elles.

La policia calcula que, amb aquesta estratègia, la dona ha arribat a estafar fins a 4.000 euros. La investigació continua oberta i els Mossos d'Esquadra no descarten que pugui haver-hi més víctimes.

La noia, que no té antecedents, va passar aquest dimarts a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Girona. Després de prendre-li declaració, va quedar en llibertat provisional.

Vota el número 1

Pel 26 d'abril

COL·LABORADORS