Llagostera Ràdio on-line

Voluntaris de l'ADF durant un incendi. / Foto d'arxiu

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Les ADF consideren que les declaracions de CCOO dels bombers són "desafortunades" i que proven "el desconeixement" que una part del col·lectiu de Bombers té sobre la tasca que desenvolupen.

Demanen que se'ls respecti i valori per una feina que fa més de 30 anys que desenvolupen.

En un comunicat, asseguren que són les primeres interessades en que els Bombers tinguin els mitjans necessaris per fer la seva feina i recorden que la majoria van néixer el mateix any que el cos per treballar en la prevenció, vigilància i suport en l'extinció d'incendis forestals. "Durant els últims anys, només se n'han constituït vuit de noves", destaquen.

"Actualment, les ADF representen el 71% dels municipis catalans i el 90% de la superfície forestal de Catalunya. Els nostres recursos són propis del nostre territori i els posem a disposició dels Bombers sempre que ho requereixen", insisteixen. En aquest sentit, recorden que el seu finançament i recursos "són pocs" i que des del 2010 no reben subvencions per comprar nou material. "Tiren endavant gràcies a l'esforç dels seus voluntaris en la recerca de recursos i fonts de finançament", remarquen.

La seva tasca principal, afegeixen, és "conscienciar" a la població del risc que suposen els incendis, procurar evitar situacions de risc i fer actuacions previstes als plans de prevenció. "Tenim molt clar que el nostre paper durant l'extinció és de suport", insisteixen en relació a les declaracions dels sindicat, que els acusa de muntar "un cos paral·lel".

Malgrat això, diuen, en moltes ocasions no poden aportar la seva "experiència i coneixement" per "raons corporatives". "Entre els voluntaris hi ha autèntics professionals del sector agrícola i forestal que treballen diàriament amb maquinària i eines que, en situacions d'incendis, poden ser de gran ajuda", afegeixen.

Amb tot, diuen que no poden permetre que per "interessos sindicals" es carregui contra altres col·lectius amb arguments "basats en el desconeixement".