En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Diversos efectius de la Guàrdia Civil durant l'operatiu a Maçanet de la Selva. / Foto: Marina López (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Guàrdia Civil va desplegar un macrooperatiu el 17 d'octubre per desarticular un clan familiar que, suposadament, es dedicava a exportar marihuana a Europa.

Els investigadors situaven l'epicentre de la presumpta xarxa de narcotraficants a la comarca de la Selva i van ser escorcolls a Maçanet de la Selva, Cassà de la Selva i Lloret de Mar, tot i que també hi va haver registres a Girona.

La primera fase de l'operatiu es va saldar amb divuit detinguts que van passar a disposició del jutjat d'instrucció 3 de Santa Coloma de Farners. El jutjat va ordenar l'ingrés a presó de tretze dels sospitosos. Les defenses van interposar recurs a la resolució del jutjat.

Ara, l'Audiència de Girona ha estimat parcialment les peticions dels advocats Sergio Noguero i Carles Monguilod, que porten la defensa de sis dels detinguts. El tribunal argumenta que els sospitosos tenen "arrelament suficient" al país. Per això, resol imposar-los el pagament de fiances d'entre 10.000 i 15.000 euros per neutralitzar el risc de fugida. A més, hauran de comparèixer periòdicament al jutjat.

El tribunal exposa que hi ha indicis de la comissió de delictes de tràfic de drogues o tinença il·lícita d'armes però també conclou que, en aquest punt de la investigació, és "prematur" determinar que els arrestat formen part d'una organització criminal. "No pot deduir-se de les seves relacions familiars i del fet que es dediquin a l'activitat del cultiu de marihuana", argumenta l'Audiència.

Fonts de la defensa han detallat que la vista per resoldre els recursos a l'empresonament dels altres detinguts es farà dilluns vinent.

Segons va informar la Guàrdia Civil, la primera fase de l'operació contra el clan Fajardo batejada amb el nom de 'Vassus-Monres' es va saldar amb el comís de 2.600 plantes i 65 kg de cabdells de marihuana, 45.000 euros en efectiu i 9 armes (tres pistoles, un revòlver, un rifle, una escopeta i tres carabines).

Durant la intervenció, on van participar 370 agents, també es van intervenir 22 vehicles (alguns d'alta gamma), munició, una catana, matxets i navalles de grans dimensions, a més de 15 telèfons mòbils d'última generació i diverses joies i rellotges d'alt valor.

Vota el número 1

Pel 19 d'abril

COL·LABORADORS