En directe: El xou de la sostenibilitat

 Llagostera Ràdio on-line

Exterior de la fàbrica Hinojosa de Sarrià de Ter. / Foto: Xavier Pi (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Sarrià de Ter ha decidit acceptar el pla per acabar amb els sorolls presentat per la paperera Hinojosa el mes d'octubre.

L'Ajuntament, assessorat per l'equip tècnics de la direcció general de Qualitat Ambiental de la Generalitat i un equip extern, entén que el document és la "millor opció disponible" per posar fi a la problemàtica.

El consistori alerta, però, que l'acceptació estarà condicionada a controls de seguiment i que es crearà una comissió tècnica per comprovar que es compleixen les accions previstes i que, segons va explicar el mes de novembre l'alcalde, inclourien el tancament de totes les màquines del terrat i aïllar els motors de la maquinària propera a l'avinguda de França.

La paperera va presentar el document de mesures per resoldre la problemàtica a 15 mesos vista arribant als 25 decibels. De fet, l'Ajuntament ja ha imposat dues multes a l'empresa pels sorolls que emet. El mes de novembre n'havia cobrat una de 900 euros i n'estava tramitant una altra de 12.000.

L'Ajuntament organitzarà aquest mes una presentació pública del document perquè els veïns el coneguin i puguin resoldre dubtes.

Vota el número 1

Pel 26 d'abril

COL·LABORADORS