En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

D'esquenes, el professor acusat d'abusar sexualment d'una alumna. / Foto: Marina López (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La fiscalia sosté que l'acusat es va aprofitar del seu càrrec com a tutor de la menor, que té un trastorn de desenvolupament i d'aprenentatge, per establir una relació amb ella a través de les xarxes socials.

"Tocaments no, i contactes sexuals menys", ha afirmat el professor acusat d'abusar sexualment d'una menor d'edat que havia estat alumna seva a l'institut de Caldes de Malavella durant el curs 2013-2014.

Al judici, el processat ha reconegut que, un cop acabada la relació professor-alumne, mantenia contacte amb la menor a través de les xarxes socials i via Whatsapp i ha admès que algunes de les converses eren "de contingut sexual".

El processat ha subratllat que, segons el seu punt de vista, sempre era la denunciant qui intentava contactar amb ell i també insistia per quedar en persona. Finalment, van quedar durant cinc dies diferents entre juliol i agost del 2015, quan la menor tenia 15 anys. "Desenvolupàvem converses però no hi va haver cap contacte sexual", ha dit a la sala de vistes.

L'acusat també ha dit que "el més intel·ligent" hagués estat no quedar amb la menor, perquè els pares de l'alumna ja havien presentat una primera denúncia contra ell per les converses suposadament pujades de to i perquè a l'institut li havien marcat unes pautes per evitar el contacte amb la denunciant quan encara era el seu tutor per "evitar problemes". "Ho vaig fer perquè creia que feia el correcte, ella era una persona que patia molt en el seu dia a dia i tenia problemes a l'hora de relacionar-se amb gent", ha afegit.

La denunciant, que ara ja és major d'edat, té diagnosticats un trastorn de desenvolupament i un trastorn d'aprenentatge que li comporta una disminució del 33% de les seves capacitats. Això, tot i que segons la fiscalia no li impedeix tenir autonomia a l'hora de prendre decisions, sí que li provoca una "immaduresa en les relacions interpersonals". "Li impossibilita una correcta conducta emotiva i sexual en no ser capaç d'avaluar amb plenitud les conseqüències i la seva dependència afectiva", recalca la fiscalia.

La menor va dir a amigues seves que havia mantingut relacions sexuals plenes amb qui havia estat el seu professor en una zona boscosa propera al cementiri de Caldes de Malavella. També havia ratificat les acusacions abans d'arribar a judici.

Aquest dimarts, però, ha dit a la sala de vistes que va "mentir" perquè es va sentir "molt pressionada" pel seu entorn i, també, perquè estava "enamorada" del professor. Davant aquesta afirmació, l'advocat de la defensa Christian Salvador, ha subratllat a la sala que, al seu parer, no hi ha càrrega incriminatòria contra l'acusat.

El judici continuarà dimecres amb la declaració dels Mossos d'Esquadra, forenses i l'equip tècnic d'assistència penal. Aquest dimarts han declarat nombrosos testimonis, entre els quals companys d'institut del professor.

Segons han explicat, la menor establia vincles de molta dependència amb els seus professors i, en el cas del processat, l'alumna n'estava "absolutament enamorada". Per aquest motiu, i després d'un parell d'episodis en els quals s'haurien fet algun petó als llavis, des del centre van establir unes pautes de comportament per evitar que una situació ja de per si complexa anés a més.

El professorat afirma que el professor va intentar seguir algunes de les normes però no en va complir d'altres, relacionades amb marcar distància amb la menor, a qui van acabar canviant de grup per trencar amb el vincle. "Ella estava molt enamorada i la resposta d'ell era ambigua i inadequada, en aquests casos s'ha de ser molt clar", ha indicat una psicopedagoga.

La fiscalia acusa el professor de cinc delictes d'abús sexual a menor de 16 anys i sosté que es va prevaler de la seva condició com a tutor de l'alumna. Per això, sol·licita una pena de 55 anys de presó, 7 anys de llibertat vigilada i 4 d'inhabilitació per treballar amb menors. L'advocat de la defensa, Christian Salvador, demana l'absolució.

Vota el número 1

Pel 9 de desembre

COL·LABORADORS