En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Un dels endolls connectats directament a un fanal de llum del carrer del Roure del barri de Font de la Pólvora. / Foto: Aleix Freixas (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'operatiu que s'ha dut a terme aquest dimecres a la Font de la Pólvora forma part dels dispositius periòdics que la policia i Endesa porten a terme per detectar casos de frau elèctric.

"Com a Ajuntament, no hi tenim res a veure", ha volgut puntualitzar el vicealcalde de Girona, desmarcant-lo dels que va anunciar el consistori per desconnectar aquells comptadors que no estiguin regularitzats.

El dispositiu ha mobilitzat dues furgonetes dels Mossos d'Esquadra i dues més de la Policia Municipal, que han acompanyat els tècnics de la companyia elèctrica a inspeccionar els comptadors. L'operatiu s'ha centrat en tres carrers: Avellaner, Castanyer i Roure.

Segons ha informat l'Ajuntament, en total s'han inspeccionat 92 comptadors, repartits entre els diferents blocs. I s'han detectat catorze casos de frau elèctric. Fins i tot, els tècnics d'Endesa han trobat un cable que sortia d'un dels habitatges que estava endollat directament a un fanal del carrer.

El vicealcalde ha dit que aquest operatiu "desgraciadament" confirma allò que ja va posar de relleu l'alcaldessa: que al barri hi ha veïns que punxen la llum "de manera perillosa" i posen en risc a la resta. De fet, Eduard Berloso explica que, tant bon punt els efectius policials han entrat a la zona, "el consum elèctric en aquests tres carrers ha arribat a baixar fins a un 65%". Cosa que, de retruc, també ha suposat que disminuís un 45% en el conjunt del barri de la Font de la Pólvora.

Això i els fraus que s'han detectat "no fan més que reconfirmar les sospites que teníem", ha dit Berloso. És a dir, que al barri hi ha gent que punxa il·legalment la llum "de manera perillosa", i que això també provoca talls elèctrics i perjudica aquells veïns que paguen regularment les seves factures (perquè s'acaben quedant a les fosques).

Per ajudar aquelles famílies que s'han vist forçades a punxar la llum per necessitat, l'Ajuntament els va demanar que anessin a serveis socials per regularitzar la situació. I precisament, fins aquest dimecres el consistori ha reforçat el personal del Centre Cívic Onyar per assessorar aquells veïns que ho necessitin sobre els tràmits que han de fer. A més, també s'ha organitzat una reunió informativa per al proper dia 31 de gener.

A partir d'aquí, el consistori engegarà una campanya per lluitar contra el frau elèctric, amb patrulles mixtes que comprovaran comptador per comptador i desconnectaran aquells que no tinguin contracte vigent.

L'alcaldessa de Girona, a més, ja va anunciar que l'Ajuntament es personaria com a acusació particular contra aquells qui, de manera reiterada, continuïn punxant la llum. Madrenas va deixar clar que això era un delicte i que, a més, els qui el cometen posen en risc la resta de veïns del barri (perquè les connexions fraudulentes poden provocar incendis als habitatges).

Vota el número 1

Pel 2 octubre

COL·LABORADORS