En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

La plaça Espanya de Girona, situada entre l'estació de Renfe i la carretera Barcelona. / Foto: Xavier Pi (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

A finals d'any, l'Ajuntament de Girona va enviar a Foment la proposta que fa la ciutat per reformar la plaça Espanya.

Part de l'espai va acollir l'estació provisional d'autobusos i aquesta és una de les reposicions que encara queden pendents per les obres de l'AVE.

Es calcula que les obres tindran un cost superior als 2 milions d'euros.

Ja aleshores, l'alcaldessa Marta Madrenas va reclamar la implicació d'Adif, insistint que correspon al Ministeri executar les obres. I ara, després de setmanes de silenci, el consistori ja ha rebut una primera resposta per part de l'Estat. Qui l'ha donada ha estat el subdelegat a Girona, Albert Bramon, que ja va anunciar que s'erigia com a interlocutor directe amb l'Ajuntament.

"Les negociacions hi seran, però hi ha la voluntat manifesta d'Adif de posar de la seva part per tancar aquest tema", ha dit el subdelegat, en referència a la plaça Espanya. Bramon sí que ha admès, però, que la negociació serà "complicada", perquè caldrà veure qui assumeix què i, a més d'allò que correspongui a l'Ajuntament, part de l'espai –allà on s'aixecarà l'hotel- és de propietat privada.

De moment, però, encara no hi ha hagut cap reunió directa entre el subdelegat i l'Ajuntament per tractar les reposicions pendents de l'AVE a la ciutat (tot i que el regidor del projecte ferroviari, Carles Ribas, ho va demanar per carta de manera reiterada).

Unes reposicions que, a més de plaça Espanya, també inclouen la part de plaça Europa que queda a tocar de la sortida de l'estació soterrada d'autobusos (just al final del parc Central).

Avui, però, Bramon ha avançat que vol reunir-se la setmana vinent amb l'alcaldessa de Girona per tractar aquestes obres pendents. "Allò més important és que, a partir del moment en què vaig dir que em faria interlocutor, hem anat treballant, tenint converses amb Adif, amb els tècnics i amb els veïns", ha dit el subdelegat.

"I hem tingut la immensa sort que han respost positivament i ara el que farem serà trobar-nos amb l'Ajuntament i intentar trobar una solució", ha afegit Bramon.

El subdelegat ha revelat que, de fet, vol que aquesta reunió per tractar les reposicions pendents de l'AVE se celebri ja la setmana vinent. "La data ja la tinc al cap, però no li hem dit encara a l'Ajuntament", ha explicat.

Vota el número 1

Pel 7 d'octubre

COL·LABORADORS