En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

El nou vehicle tecnològic de la Creu Roja. / Foto: Creu Roja

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El vehicle de la Creu Roja està dotat d’un equipament de tecnologia avançada integrat amb sistemes de comunicacions i equips de xarxa Wi-Fi pròpies.

En cas d’emergència, l’equip professional de persones tècniques i voluntàries de la Creu Roja o d’altres cossos d’emergències intervinents tindran l’accés garantit gràcies a la xarxa de transmissió de dades que incorpora el nou vehicle, tant a través dels equips de ràdio, dels quals la Creu Roja disposa d’una de les majors xarxes desplegades a tot l’estat, i també de tecnologia mòbil, i de les connexions via satèl·lit.

Altres equipaments o commodities integrats, permeten, a més, la càrrega d’aparells mòbils, un requeriment altament sol·licitat en situacions reals d’emergència, o la gestió in situ de la comunicació interna i amb els mitjans inherents a una emergència.

A més, altres serveis del vehicle permeten emetre avisos a la població per megafonia o de gaudir d’autonomia pròpia en el subministrament elèctric.

Amb aquest nou vehicle es pretén donar l’equipament òptim per a poder coordinar les accions dels efectius de Creu Roja de manera encara més eficient dins del sistema de Protecció Civil de Catalunya, del qual la Creu Roja en forma part dins del grup logístic que depèn de la Direcció General de Protecció Civil.

D’aquest sistema en formen part també, altres cossos de seguretat i emergències, com Bombers, el Servei d’Emergències Mèdiques, Mossos d’Esquadra o els Agents Rurals.

Per poder posar aquest vehicle en funcionament, la Creu Roja ha programat per aquest dissabte, 26 de Gener a Palamós un curs de formació, adreçat al voluntariat i personal tècnic de la Institució de les comarques de Girona, que té com a objectiu dotar-los de les competències i habilitats necessàries per poder utilitzar els recursos que ofereix el nou “Centre Mòbil d’Operacions” de Creu Roja.

Vota el número 1

Pel 7 d'octubre

COL·LABORADORS