Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Síndic de Greuges, Rafael Ribó, ha valorat molt positivament que el Departament de Territori i Sostenibilitat hagi fet pública la moratòria de noves llicències urbanístiques a la Costa Brava.

El Síndic ha recordat a la Generalitat la importància de garantir la preservació del medi ambient de danys de difícil o impossible reparació, especialment al litoral gironí.

De tota manera, Ribó, ha avisat al Govern que en un informe de 2018 ja havia alertat de la importància de garantir la utilització racional del sòl.

Ara, confia que més enllà de la prohibició de noves llicències urbanístiques durant un any, la Generalitat apostarà per un desenvolupament urbanístic sostenible i mantenir la funcionalitat dels ecosistemes.

De tota manera, el Síndic de Greuges ha engegat una investigació a tots els municipis de la Costa Brava per revisar els planejaments municipals, concentrant-se en els terrenys pendents d'urbanitzar. Aquesta investigació ha començat arran d'una queixa presentada pel col·lectiu SOS Costa Brava.