En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

L'estació de Girona vista des de la plaça Espanya. / Foto: Xavier Pi (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Dijous passat, el subdelegat va avançar que volia reunir-se amb l'alcaldessa de Girona aquesta setmana per tractar les reposicions pendents de l'AVE a la ciutat.

Bramon, que a l'octubre va decidir ser l'interlocutor directe de l'Estat amb l'Ajuntament, va explicar que Adif havia respost "positivament" i que s'avenia a assumir part de la reurbanització de la plaça Espanya.

El subdelegat ja va admetre, però, que les negociacions amb el consistori no serien "un plis-plas", perquè calia veure qui faria què. Aquell mateix dia, la Subdelegació va enviar una carta a l'alcaldessa, on li proposava reunir-se aquest dijous al matí.

L'Ajuntament ja va avançar que l'alcaldessa no podria trobar-se amb Bramon per la impossibilitat de quadrar agendes. I que, a la seva carta de resposta, Marta Madrenas delegaria l'assistència al regidor del Projecte Ferroviari, Carles Ribas, perquè és ell qui s'encarrega directament de les reposicions pendents de l'AVE.

La carta es va enviar ahir mateix i ara n'ha transcendit el contingut. D'entrada, l'alcaldessa coincideix plenament amb Bramon "en la voluntat de resoldre de manera definitiva els projectes pendents relacionats amb l'arribada de l'AVE i que són competència de l'estat espanyol". I li diu al subdelegat que aquest és un tema "de màxim interès per a la ciutat i els veïns i veïnes, que acumulen anys de retards i molèsties".

Marta Madrenas, però, aprofita la resposta per recordar-li a Bramon que ja hi ha un acord "total" amb Adif perquè l'Estat es faci càrrec de la reposició de plaça Espanya. Subratlla que així es va decidir en una reunió a Madrid, celebrada el 21 de març del 2017.

Per part de l'Ajuntament, a la trobada hi van assistir tant ella mateixa com el regidor Carles Ribas i tècnics municipals. I per part d'Adif, l'aleshores president Juan Bravo, directors generals i tècnics de l'empresa estatal. "En aquella reunió Adif es va comprometre a reposar la plaça Espanya, reconeixent que era la seva obligació després d'haver-hi traslladat l'estació provisional d'autobusos", subratlla la carta de l'alcaldessa.

"Per tant –continua Madrenas- ara no procedeix obrir cap debat sobre aquesta obligació, perquè l'acord ja estava pres, sinó que allò que cal és marcar el calendari per a l'execució d'aquesta obra i també dels projectes pendents". I aquí, l'alcaldessa de Girona recorda al subdelegat que, a finals de l'any passat, l'Ajuntament ja va fer arribar a Foment quina era la seva proposta per a l'obra de plaça Espanya, "que compta amb la participació dels veïns".

"Atès l'acord polític del març del 2017, correspon ara a l'administració de l'Estat trobar la fórmula per complir-lo, i plantejar els terminis i les solucions tècniques per tirar endavant els projectes", reitera Madrenas.

L'alcaldessa tanca la carta informant al subdelegat que delega a Carles Ribas l'assistència a la reunió.

Per la seva banda, el subdelegat del govern espanyol a Girona, Albert Bramon, proposa fer la reunió per les reposicions pendents de l'AVE a la ciutat aquest divendres al matí.

A la resposta que ha enviat a l'alcaldessa, Bramon li demana a Madrenas que també sigui present a la trobada. No només perquè és "la màxima autoritat a la ciutat", sinó també perquè les obres pendents són "una qüestió d'altíssima rellevància i urgència".

Per això, el subdelegat recorda a l'alcaldessa que els representants d'Adif "es desplaçaran expressament" des de Madrid per fer la reunió i li demana que ella també confirmi l'assistència, perquè que hi sigui "és de gran interès per avançar de manera decisiva en la solució".

Per últim, Bramon vol que l'Ajuntament li faci arribar una còpia de l'acord "polític" del 2017, en què Adif es va comprometre a assumir la reposició de plaça Espanya.

Vota el número 1

Pel 7 de maig

COL·LABORADORS