En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Exterior del jutjat de la Bisbal d'Empordà. / Foto: arxiu ACN

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Els fets que han acabat als jutjats de la Bisbal es remunten a mitjans de l'any passat quan l'equip de govern va detectar que els ingressos municipals de la recaptació de la zona blava havien disminuït.

Van detectar que hi havia un important "desajust" entre els que s'havia recaptat i el que s'ingressava a les arques municipals. Concretament, 51.000 euros.

L'alcalde del municipi, Lluís Sais, ha explicat arran dels fets van decidir obrir primer una investigació interna (capitanejada per l'àrea d'Hisenda) a través de la qual van anar recollint "un seguit de comportaments presumptament irregulars" i que, assessorats pels serveis jurídics, el mes d'octubre van posar el cas en mans de la fiscalia de Girona. "Volíem saber si la fiscalia creia convenient obrir diligències i així va ser", detalla.

Segons ha explicat l'alcalde, la fiscalia ho va trametre als jutjats de la Bisbal, que van obrir una investigació i que ja han citat a declarar un del dos treballadors de l'aparcament regulat.

En paral·lel, quan van detectar les irregularitats van posar en marxa un nou "protocol" per recollir els diners. Des de fa mesos, un altre grup de treballadors municipals s'encarreguen setmanalment de recollir la recaptació acompanyats per agents de la Policia Municipal. A més, han posat precintes de seguretat a les màquines expenedores.

El cas es va abordar al ple d'aquest dimarts i CiU va criticar que s'hagués "amagat" a l'oposició. El regidor, Xavier Dilmé, ha reclamat la creació d'una comissió interna per saber què ha fallat i "depurar" responsabilitats tècniques i polítiques" així com una auditoria externa.

"L'elevat import de la quantitat presumptament desviada demostra una greu i continuada manca de control de nivell tècnics i també polític, fruit del desgavell intern d'una part molt sensible de l'Ajuntament", assegura CiU en un comunicat.