En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Els assistents a la presentació de la Mobile Week Girona. / Foto: Ajuntament de Girona

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Mobile Week tindrà lloc per primera vegada a la ciutat de Girona del 21 al 23 de febrer i reunirà experts del desenvolupament tecnològic i digital d'arreu del país.

Sota el lema 'La nostra senzilla relació amb la tecnologia', les jornades convidaran la ciutadania a reflexionar sobre l'impacte de la transformació digital en la seva vida quotidiana a través d'àmbits com el turisme, la ciència o la l'educació.

L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha destacat que la iniciativa suposa un repte i, al mateix temps, una oportunitat.

"Des de l'Ajuntament de Girona tenim voluntat de convertir-nos en ciutat tecnològica; volem ser un referent per ajudar altres municipis a digitalitzar-se i fomentar al mateix temps la vocació tecnològica entre les dones", ha dit Madrenas. I hi ha afegit: "La Mobile Week és clau per al nostre objectiu, i el fet que s'hagi organitzat amb la implicació d'entitats, sector públic i sector privat del territori ens assegura que resultarà en un benefici tant per al nostre teixit empresarial com per a tota la ciutadania".

La trobada consistirà en una vintena de conferències i s'estructurarà al voltant de tres grans temàtiques. El dijous 21 de febrer es parlarà de noves economies socials a la Sala de Graus de la Facultat de Lletres de la Universitat de Girona. L'endemà es debatrà sobre ciutats i territoris digitals a la Sala d'actes del Col·legi d'Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d'Edificació de Girona. I finalment, el dissabte 23 de febrer tancaran la jornada una sèrie de xerrades sobre tecnologia i educació, que tindran lloc a l'Auditori del Centre Cultural La Mercè.

El director de la Mobile Week, Esteban Redolfi, ha explicat que "les activitats tindran un marcat caràcter local i tractaran aspectes d'especial rellevància per la ciutat". "En total hi haurà més de quaranta ponents de prestigi i totes les activitats seran gratuïtes i d'accés lliure, tot i que caldrà inscriure-s'hi prèviament", ha precisat, per la seva banda, la regidora de Promoció Econòmica Glòria Plana.

L'activista Mohamed El Amrani; el viticultor Josep Serra, del Celler La Vinyeta; el director del Patronat de Turisme de Tarragona, Angel Arenas; la cofundadora de Wikiloc Montserrat Jordi; el director del programa de TV3 'Què, Qui, Com', Jaume Vilalta, o la directora general de Frit Ravich, Judith Viader, seran algunes de les persones que intervindran en les jornades.

La Mobile Week Girona forma part de la Mobile Week Catalunya, una iniciativa conjunta de la Mobile Week Barcelona i la Generalitat de Catalunya. Té per objectiu, segons ha explicat el secretari de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital de la Generalitat de Catalunya, David Ferrer, "fer arribar les jornades tecnològiques arreu del territori català, estendre el debat sobre la revolució tecnològica a tota la ciutadania i aconseguir tirar endavant l'estratègia de fer que Catalunya esdevingui un hub digital".

Vota el número 1

Pel 18 de juny

COL·LABORADORS