En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Un dels carnets laborals de l'Ajuntament de Girona que identifica un dels treballadors depurats pel règim franquista. / Foto: Ajuntament de Girona

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Ajuntament de Girona vol "posar rostre a tot el personal depurat" ja que en els carnets es pot veure una fotografia de cada treballador.

L'alcaldessa, Marta Madrenas, ha remarcat que "la repressió del franquisme a la ciutat va ser duríssima" i per això l'Ajuntament treballa per "mantenir viu el record de tots aquells que la van patir".

En total, l'Arxiu Municipal de Girona ha publicat al seu web els carnets laborals d'identificació de 205 treballadors de l'Ajuntament que van ser depurats entre el 1939 i el 1940 a causa de la dictadura franquista.

A banda dels carnets, l'Arxiu també ha publicat els 195 expedients de depuració dels treballadors no sancionats, que es sumen als 75 expedients sancionadors que ja es van publicar l'any passat.

Actualment ja es poden consultar en format digital 270 expedients de depuració que correspon a un total de 5.815 pàgines. A més, a banda dels carnets dels treballadors depurats pel règim, també s'han inclòs alguns dels carnets del 1937 per tal que la gent pugui comparar els dos períodes.

A partir de la documentació de l'Arxiu Històric de Girona també s'ha relacionat tots els noms de les persones afusellades que estan registrades al cementiri de Girona amb els noms de les persones que apareixen a les fitxes i expedients de la presó. Si hi havia la documentació, també s'hi ha adjuntat els expedients sumaríssims.

D'aquesta manera, la gent podrà consultar en una pàgina diferents arxius sobre l'empresonament, els judicis sumaríssims i l'afusellament de les persones a Girona en un sol mateix portal.

Vota el número 1

Pel 26 d'abril

COL·LABORADORS