En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

La façana de la Secció d'Educació Secundària de Caldes de Malavella. / Foto: Aleix Freixas (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Inicialment, el professor de secundària s'enfrontava a una pena de fins a 55 anys de presó, acusat d'haver abusat sexualment de l'alumna. L'Audiència de Girona, però, el va absoldre del delicte.

Va concloure que no es podia acreditar que el docent hagués mantingut relacions amb la menor durant l'estiu del 2015. Sobretot, perquè la denunciant es va desdir al judici i va assegurar que s'ho havia inventat.

Sigui com sigui, però, allò que sí que va quedar clar és que el professor s'havia enviat missatges de contingut sexual explícit amb la menor. O bé a través de xarxes socials, o bé a través del WhatsApp. Aleshores l'adolescent (que té reconeguda una disminució del 33%) tenia 15 anys.

La sentència, de fet, parafraseja alguns d'aquests missatges. Com ara "Potser farà una mica de mal al principi però poc a poc hauria d'anar convertint-se en plaer", "Ja has imaginat en quina postura t'agradaria fer-ho" o "Ho vull tot, petons i tocar, i a la que pugui et faig passar al davant".

I aquí, l'Audiència de Girona critica obertament el paper que va tenir la inspecció educativa. De fet, directament, creu que hauria d'haver actuat amb més contundència quan es van destapar els missatges.

El professor va ser tutor de l'alumna durant el curs 2013-2014. El desembre del 2014, es va presentar una primera denúncia contra ell. Precisament, perquè s'enviava missatges pujats de to amb la menor. Aleshores, la inspecció educativa, segons recull l'Audiència de Girona, es va limitar a "posar pautes de conducta" com ara recomanar-li al professor que mantingués la distància amb la menor.

En paral·lel, Ensenyament va obrir un expedient disciplinari al docent de secundària. El professor va anar a declarar davant la inspecció el febrer del 2015. I el maig d'aquell any, va arribar la resolució. Com que aleshores ja s'havia incoat un procediment penal contra ell, la inspecció educativa va resoldre deixar en suspens l'expedient.

Fonts del Departament asseguren que el professor fa temps que està apartat de la docència. Però l'advocat del professor, Christian Salvador, subratlla que encara continua treballant i que mai se l'ha suspès de feina.

Aquell mateix any, al 2015, els pares de la menor van interposar una segona denúncia contra el docent pels suposats abusos sexuals. I aquest és el cas que ara l'Audiència ha sentenciat i on el tribunal critica el paper de la inspecció educativa.

El conseller d'Ensenyament, Josep Bargalló, ha dit que des del Departament estan a l'espera de rebre la sentència per analitzar-la a fons. Per una banda, per estudiar actuar contra el professor de secundària. Però per l'altra, perquè també creu que servirà per millorar els protocols. "Veurem què hem de fer i què podem fer, perquè algunes de les coses que diu impliquen l'actuació de la inspecció", ha afirmat el conseller.

Vota el número 1

Pel 30 de setembre

COL·LABORADORS