En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

L'alcalde de Llagostera arribant als jutjats amb el seu advocat. / Foto: Marina López (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El jutjat d'instrucció 1 de Girona va admetre a tràmit la querella de Rec Madral i va citar a declarar com a investigats l'alcalde, l'aleshores secretari municipal, responsables de la Junta de Compensació i els representants de les empreses FCC Aqualia i Aglomerats Girona.

Fermi Santamaria ha arribat als jutjats aquest dijous acompanyat del seu advocat, Carles Monguilod. Estava citat a un quart d'una. A la sortida, ha explicat que està "molt tranquil" perquè totes les decisions amb competència municipal que afecten al servei de subministrament d'aigua les ha pres seguint criteris tècnics i amb l'aval jurídic.

"Tinc la tranquil·litat que tot el que hem fet i farem està dins la legalitat", ha afirmat l'alcalde que afegeix que sempre ha estat "molt ben assessorat" per l'aleshores secretari municipal.

La querella interposada per Rec Madral se centra en la prestació del servei d'aigua a la urbanització la Canyera de Llagostera. L'escrit assegura que, a principis dels anys 80, el promotor de la urbanització va contractar l'empresa per reparar la xarxa de subministrament i gestionar l'aigua potable. Rec Madral sosté que és concessionària 'de facto' del servei des del 1983.

Segons denuncien, sense previ avís, el 2017 es va impulsar la construcció d'una xarxa paral·lela d'abastament, que es van adjudicar les obres a Aglomerats Girona i que, quan les canonades estaven enllestides, FCC Aqualia va passar a assumir el subministrament d'aigua als diferents habitatges.

A més, també denuncien que, un cop completades les obres, a partir del setembre del 2018 van destruir part de les canonades que havia estès Rec Madral.

Al jutjat, l'alcalde de Llagostera ha subratllat que qui adjudica aquestes obres de construcció del nou sistema de canonades és la Junta de Compensació. "L'ajuntament no intervé per a res", ha dit. L'únic paper que l'alcalde exposa que ha tingut en l'afer és la signatura d'un decret que autoritzava Aqualia a captar aigua i portar-la fins a la urbanització. "L'alcalde mai, en els dotze anys que porta, ha fet ni signat res que no hagi estat degudament assessorat pels serveis jurídics", ha afegit en declaracions als mitjans a la sortida del jutjat.

A més, també ha assegurat que Rec Madral en cap moment va impugnar aquesta autorització. "Hi havia una necessitat extrema d'executar les obres i realitzar el canvi de la xarxa de subministrament", ha subratllat Santamaria al jutjat. L'alcalde ha exposat que les canonades "estaven en molt males condicions" i a més eren de fibrociment.

També ha negat que s'hagin destruït les canonades de Rec Madral. "L'antiga xarxa encara està allà però no està en servei perquè comporta un perill perquè el fibrociment està retirat del mercat perquè és cancerigen", ha indicat Fermí Santamaria.

L'alcalde de Llagostera ha respost a les preguntes de la jutgessa però s'ha acollit al seu dret a no contestar a les preguntes de l'advocada de Rec Madral. Santamaria diu que la declaració d'avui havia de servir, al seu entendre, per "resoldre els dubtes" de la jutgessa.

Vota el número 1

Pel 10 de febrer

COL·LABORADORS