En directe: Top 25 - REPETICIÓ

 Llagostera Ràdio on-line

Exterior de l'hospital de Palamós. / Foto d'arxiu

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Hospital de Palamós ha estrenat la nova unitat del son. Aquesta prova es basa en un aparell que analitza les variables cardiorespiratòries del pacient mentre dorm i analitzar les apnees.

En tant sols tres mesos n'ha realitzat 100 poligrafies a domicili.

És important que es faci a casa de la persona que té problemes de son perquè es manté l'entorn quotidià i això dona resultats més reals i de qualitat.

De tota manera, l'hospital farà en un futur les mateixes proves al centre per aquells casos que necessiten més vigilància. La implantació d'aquestes proves ha comptat amb la implicació del personal d'infermeria, que és el nexe d'unió entre el metge i e l pacient.

El col·lectiu explica el funcionament de la maquinària al pacient, per tal que aquest la faci servir correctament a l'hora de mesurar el son a casa.

De cara a un futur, la unitat s'ampliarà amb altres proves més complexes. L'objectiu és poder fer polisomnografies i videopolisomnografies, que ajuden a veure l'arquitectura del son, l'activitat ventilatòria i neuromuscular. Fins ara, totes aquestes proves tan sols es fan en centres de Girona ciutat.

Vota el número 1

Pel 26 d'abril

COL·LABORADORS