En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Usuaris de l'aeroport de Girona esperant un vol. / Foto: arxiu ACN

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'aeroport de Girona no ha començat amb bon peu el 2019, amb una petita disminució en el nombre de passatgers.

Al mes de gener s'han registrat 37.415 persones a la terminal gironina, fet que representa un 10,31% menys que el primer mes de l'any passat.

De tota manera, el nombre de visitants que han trepitjat les instal·lacions de Vilobí d'Onyar és similar a la dada que es va registrar durant el desembre de 2018 (37.301 passatgers).

Part d'aquesta reducció en els passatgers s'explica perquè hi ha hagut menys vols a l'aeroport gironí. Al llarg del mes de gener s'han fet 557 enlairaments i aterratges, que representa un 23,28% menys d'operacions que durant el mateix mes de l'any passat.

Per companyies, Ryanair segueix essent l'aerolínia que ha transportat més passatgers, amb un 83,41% de totes les persones que han passat per la terminal de Vilobí d'Onyar. Tot i així, la companyia 'low cost' irlandesa ha transportat un 13,53% menys de passatgers que l'any passat, que respondria a la davallada global en nombre de turistes durant aquest gener. Per altra banda, Podeba Airlines ha crescut en usuaris i durant el gener ha transportat 5.031 persones, un 10,21% més que l'any passat.

Pel que fa a nacionalitats, els italians segueixen essent el públic predominant durant els mesos d'hivern a l'aeroport gironí. 11.137 persones venien d'Itàlia, tot i que ha representat un 14,36% menys de les persones van venir l'any passat. El nombre de passatgers del Regne Unit també ha disminuït un 80,73%, ja que aquest gener tan sols han vingut 42 persones d'aquest país mentre que el 2018 ho van fer 218.

La nota positiva la posen els alemanys i els russos. Els primers han augmentat un 12,03% respecte al primer mes de l'any passat i 4.990 persones han passat per les instal·lacions de Vilobí d'Onyar. Els segons, han registrat un augment d'un 10%, amb un total de 5.031 passatgers, provinents de les connexions que ofereix Podeba Airlines.

Durant el mes de gener s'han transportat 23.960 kg des de l'Aeroport de Girona. Aquesta xifra representa un augment exponencial respecte a les xifres registrades durant el primer mes de l'any passat. De fet, suposa un 3558,02% més. L'augment prové d'un trasllat de mercaderies de 21.300 kg amb Menorca, un volum inusual a les instal·lacions gironines durant aquests mesos.

Vota el número 1

Pel 16 d'abril

COL·LABORADORS