En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

L'espectacle de Fujian Acrobatic Troupe al festial Elefant d'Or a Girona. / Foto: Lourdes Casademont (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Unes 300 persones treballen de forma intensa perquè aquest dijous el Festival Internacional del Circ Elefant d'Or de Girona pugui aixecar de nou el teló.

Serà la vuitena edició i la segona que es fa a aquesta ciutat.

Aquest dimarts els artistes assajaven a pista els seus números amb tot l'equip tècnic. Ho feien a la Gran Carpa blanca central, instal·lada al Camp de Mart. Fa 48 metres de diàmetre, 14,5 metres d'altura i té un aforament de 2.145 espectadors. Diversos calefactors industrials garantiran una temperatura permanent de 21ºC al conjunt de les carpes.

Entre els artistes, hi havia l'artista russa 'Mademoiselle Di-Di' i els seus malabars amb set aros, set masses i nou anelles, seguit de les acrobàcies espectaculars dels Fujian Acrobatic Troupe de Xina amb les cordes (lassos). El duet americà Luna Storme també ha passat per la pista per practicar el seu número de cercle aeri en perfecta sincronització.

Un dels elements més esperats, la roda de la mort, també s'ha pogut veure aquest matí de la mà de The Flyers Valencia, dos germans de Colòmbia, una de les tres disciplines que no s'han vist mai al certamen que ha aixecat molta expectació. I a l'exterior del Palau Firal, els russos BMX Bro han mostrat les acrobàcies que fan amb bicicleta i superant l'altura d'un cotxe, un element que no han pogut incloure a la pista del circ.

"Aquesta serà l'edició més espectacular", ha assegurat el director del certamen, Genís Matabosch. En total, seran 76 artistes i 24 atraccions que configuraran els dos espectacles, el Blau i el Vermell, que competiran per fer-se una lloc a la Gala de Premiats (Espectacle d'Or). En total, s'han programat 16 representacions.

El 7 de febrer van arribar els primers artistes i des de llavors que estan assajant amb tot l'equip tècnic. Prèviament i durant mesos, l'orquestra transcriu les músiques de tots els números i el disseny de llums també es fa en 3D.

Un cop arribats els artistes, el que s'ha de fer és "empeltar" tots els components amb la regidoria de pista. Segons paraules del director del certamen, tot ha de quedar sincronitzat perquè l'espectador cregui que és un espectacle que "porta anys de rodatge" quan en realitat són artistes i tècnics que no s'han vist mai.

Quan falten dos dies perquè el festival aixequi el teló, ja s'han venut el 80% de les entrades. Concretament, 27.000 localitats de les 34.000 que enguany hi ha disponibles. Aquest any s'ha programat un dia més i el dilluns és el dia de l'espectador amb totes les butaques a 18 euros.

Matabosch ha afirmat que estan molt contents del ritme de vendes i ha assegurat que la idea és que el festival "arreli" a la ciutat. Cal recordar que les primeres edicions es va fer a Figueres.

Enguany i per primer cop, les carpes s'uneixen al Palau de Fires que es converteix en l'entrada general del circ i el gran hall del festival. També és la porta d'entrada a la primera edició del Circus World Market, l'única fira sectorial d'empreses del circ al món, que obrirà portes coincidint amb els dies del festival. Serà d'accés lliure per a tothom.

Entre els atractius, destaca una maqueta de grans dimensions al centre del Palau Firal. És una reproducció del circ alemany Gleich a escala 1:25, un dels circs més populars i més grans a Europa. És obra de l'enginyer holandès V. Herwerden que va dedicar quatre dècades de la seva vida a fer-la realitat. En total, ocupa 50 metres quadrats. La Circurs Arts Foundation que organitza el festival va adquirir-la a França. El primer cop que es va exposar va ser el 1928 durant la segona Exposició Universal a Barcelona.

El festival i la fira es faran del 14 al 19 de febrer a Girona.

Vota el número 1

Per l'1 de juliol

COL·LABORADORS