En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

La consellera de Cultura, Laurà Borràs, el comissari del MOT 2019, Manuel Forcano, el regidor de Cultura de l'Ajuntament de Girona, Carles Ribas, i el regidor de Cultura de l'Ajuntament d'Olot, Pep Berga. / Foto: Adrià Martí (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La sisena edició del Festival MOT començarà a Olot del 28 al 31 de març i acabarà a Girona del 4 a al 6 d’abril i s'endinsarà en la identitat mediterrània.

Ho farà a través dels autors de les quatre ribes del Mediterrani i la seva literatura.

El poeta i traductor Manuel Forcano és el comissari d’aquesta edició i ha explicat que el festival vol que el públic que hi assisteixi descobreixi nous autors i noves maneres d'explicar les coses, però que "ens fan sentir que la mediterrània és una entitat amb una identitat pròpia de la qual en formem part".

La consellera de Cultura, Laura Borràs, ha explicat aquest dilluns que el MOT "és ja un dels festivals de referència" i el seu comissari ha anunciat que enguany comptarà amb 41 autors de països com el Marroc, Grècia o França.

El MOT 2019 vol posar l'accent en la cultura comuna que relliga la Mediterrània i ho farà a través de converses amb els autors i especialistes i amb trobades més participatives com el 'ver-MOT'.

Les converses organitzades tractaran temes diversos com la identitat i el paisatge mediterranis, les llegendes i tradicions, els mites i el món clàssic, els tòpics, els viatges i els drames del Mediterrani, entre d'altres. Alguns dels autors que formaran part d'aquests diàlegs són Andrea Morcolongo, Ivan Jablonka, Ersi Sotiropulu, Carme Riera, Maria Carme Roca o Adrià Pujol.

El regidor de Cultura de l'Ajuntament de Girona, Carles Ribas, ha comentat que "la cultura ha de ser una oportunitat per debatre o construir" i així "poder créixer com a societat". En aquest sentit, ha conclòs que el Festival MOT "és cada any una oportunitat de debatre i conèixer coses noves".

Vota el número 1

Per l'1 de juliol

COL·LABORADORS