En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El grup desarticulat tenia una estructura jerarquitzada, en la qual tots els seus integrants tenien uns rols perfectament definits.

En el nivell superior hi havia el líder, que estava recolzat per tres homes de la seva confiança, dos germans seus i un nebot.

Just per sota d'aquests operaven tres lloctinents, que eren els encarregats de contactar amb els proveïdors de les substàncies estupefaents, i de proveir de droga els diferents punts de venda, així com de recollir els diners obtinguts de les vendes.

Finalment, al graó més baix de l'estructura, els agents van identificar quatre homes més que gestionaven directament punts de venda del grup.

Gràcies a les indagacions policials, els mossos van determinar que l'activitat delictiva de l'organització se centrava a Banyoles, on des de diferents pisos del barri de la Farga venien dosis de cocaïna, l'haixix o la marihuana directament als consumidors. El grup també distribuïa drogues en quantitats superiors, principalment marihuana a compradors de nacionalitat francesa, des d'altres punts de les rodalies de Banyoles o poblacions properes.

L'organització disposava de diferents proveïdors, dos dels quals van ser identificats pels Mossos: un home de nacionalitat espanyola i veí de Cornellà de Terri, i un altre de nacionalitat romanesa i veí de Fontcoberta. Els investigadors van comprovar que tenien plantacions pròpies, una d'elles a Cornellà de Terri i una altra a Vilamarí.

Davant d'aquests fets el 20 de febrer es va establir un operatiu que va permetre detenir 14 persones de l'organització i escorcollar els seus immobles. En toral hi van intervenir 16 kg de marihuana preparada pel consum, uns 150 grams de cocaïna i uns 160 grams d'haixix. A més, van comissar 80.000 euros en efectiu, tres armes curtes; una real i dues d'aire comprimit, i tres vehicles.

L'acció policial també va permetre desmantellar les dues plantacions de marihuana la de Cornellà de Terri i la de Vilamarí a les quals es van localitzar uns 910 esqueixos, així com abundant material per a la seva producció, envasament i distribució.

Tots els arrestats van passar a disposició judicial del Jutjat d'Instrucció número 4 de Girona el 22 de febrer, i el jutge va decretar presó provisional per a quatre d'ells i llibertat amb càrrecs amb mesures cautelars per a la resta.

Aquesta setmana els Mossos han detingut una persona més per la seva implicació en l'entramat criminal. L'operació continua oberta i no es descarten més detencions.

Vota el número 1

Pel 10 de febrer

COL·LABORADORS